Publicitat
Cultura i Espectacles

Rock instrumental per inaugurar la música moderna

La banda Exxasens dóna el tret de sortida aquest diumenge

La banda Exxasens

La temporada de música moderna de 2022 (TMM) arrenca aquest diumenge amb Exxasens, un projecte liderat pel músic i productor barceloní Jordi Ruiz i consolidat com a banda des de 2011. La banda es pot considerar un grup de rock instrumental o post-rock, encara que amb determinats matisos que el situen a un estil proper al rock progressiu, el post-metall o fins i tot el shoegaze. El concert serà el diumenge, a les 20 hores, a la Nova Jazz Cava.

El grup liderat per Jordi Ruiz està de gira amb el seu sisè àlbum, “Revolution”. Gravat, barrejat i produït completament per Jordi Ruiz als Exxa-Studis de Teià, “Revolution” és una llarga durada composta de dues edicions (una física exclusivament en vinil i una digital) on podem trobar sis talls enterament cantats, desvinculant-se parcialment de l’etiqueta instrumental i obrint el camí a una nova amalgama estilística. Una “revolució” en tota regla, quant al fet que Exxasens sempre va ser un abanderat del post rock al nostre país. Aquest nou àlbum data de 2019 i va ser editat gairebé vuit anys de relació amb el segell barceloní Aloud Music.

El so d’aquesta banda barcelonina es podria definir com una barreja multiestilística, on predominen les guitarres amb ecos prolongats, els sintetitzadors espacials i les bases rítmiques contundents i ben definides. En ell es reconeixen influències que van des de Pink Floid, U2 o The Cure passant per bandes instrumentals com Explosions in the Sky, Mogwai o God I An Astronaut.

Des de la consolidació com a banda el 2011, ha realitzat nombrosos concerts en l’àmbit nacional i europeu, compartint escenari amb importants bandes dins el gènere de l’Estat, Anglaterra, Polònia, Austràlia, Rússia i Ucraïna.

Destaca el seu potent directe ajudat per una brillant part multimèdia que enriqueix més si és possible cada show. Un talent en la manera de fer que li ha permès formar part d’alguns dels festivals més prestigiosos en l’àmbit europeu que se celebren a Barcelona (festivals Primavera Sound, Cruïlla i AMFest), Bilbao, Moscou, Bèlgica, Anglaterra. També han estat cap de cartell en sales com la sales Apolo 2 i Bikini a Barcelona o La Sol a Madrid. Així mateix, han estat protagonistes en revistes del sector musical prestigioses com Visions Germany, Prog! UK o Mondo Sonoro.

El relleu
Amb aquest concert es dona el tret de sortida a una nova programació de música moderna que abastarà fins a finals de maig i inclou més de deu concerts. Després d’Exxasens actuarà la banda P.A.W.N Gang (Pretty Ass White Niggas Gang), que dona nom a tota una promoció d’artistes i grups d’estil urbà. Un moviment que avui dia s’ha convertit ja en el fenomen musical i cultural de tot un país.
La P.A.W.N Gang va néixer l’any 2011 i des de llavors la seva popularitat ha anat creixent a través dels seus videoclips pujats a YouTube, per fer un estil totalment desconegut en aquell moment a Catalunya.

La veu de l’asturià Nacho Vegas 

L’artista d’Astúries és una de les veus més respectades en l’àmbit de les músiques populars tant a l’Estat com a l’Amèrica Llatina. Nacho Vegas és un dels atractius de la temporada de música moderna d’aquest mes de febrer i actuarà el dia 19 al Teatre Principal de Terrassa. Ha publicat més d’una desena de referències. La més recent és el recopilatori “Oro, salitre i carbón” (2020) i triple àlbum “Violèctica” (2018), totes dues al catàleg del seguell Oso Polita. Ara està de gira i avançant “La flor de manzana” que serà el proper treball que publicarà aquest 2022.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Rock instrumental per inaugurar la música moderna
To Top