Publicitat
Cultura i Espectacles

Sara Roy i Miki Núñez, premiats per Enderrock

Els cantants triomfen en els premis de la música catalana

La parella ha rebut tres guardons

La cantant manresana, Sara Roy, establerta a Terrassa, ha estat una de les triomfadores dels Premis Enderrock 2022 de la música catalana que s’han lliurat aquest dijous en una gran gala a l’Auditori de Girona. Sara Roy ha aconseguit els guardons per votació popular a Millor Artista Revelació i Millor Cançó d’Autor per “Tot és més fàcil”, que interpreta amb el cantant terrassenc Miki Núñez, que és la seva parella.

El jove terrassenc, a més,  ha guanyat un altre guardó, aquest cop en solitari. És el de la votació popular: Miki Núñez ha obtingut el premi al Millor Directe.

El lliurament dels premis de la revista va coincidir just en l’estrena del programa del concurs musical “Eufòria” de TV3 en el qual Miki Núñez fa de presentador amb l’actriu Marta Torné. L’emissió d’aquest dijous, però era una de les dues del càsting que veurem a la cadena abans de l’obertura del programa que serà el divendres 18 de març. El “talent show” ha seleccionat 15 aspirants entre més d’un miler.

Oques Grasses i Zoo

Enguany, els premis de la música catalana tenen dos noms propis: el grup osonenc Oques Grasses i la banda urbana valenciana Zoo. La gala a Girona, dedicada a la memòria del fotògraf i fundador d’Enderrock Xavier Mercadé, va marcar el retorn a la normalitat musical enmig dels missatges del sector cultural per la pau i contra la guerra provocada per la invasió de Rússia a Ucraïna.

El palmarès dels premis anuals de la música catalana ha coronat Oques Grasses i Zoo amb tres guardons cadascú, atorgats tant pel públic com per la crítica. El grup osonenc han rebut els Premis a millor disc de pop-rock i millor cançó de pop-rock (“La gent que estimo”, amb Rita Payés), en la categoria de votació popular, i també han estat reconeguts amb el Premi Enderrock a Millor Disc de Pop-rock per “A tope amb la vida” (Halley Records, 2021). Per la seva banda, la banda valenciana ha estat considerada tant per la crítica com pel públic com a Millor Artista de l’Any, i per votació popular han rebut també el guardó a Millor Disc de Música Urbana per “Llepolies” (Zoo Records, 2021).

Per la seva banda, Maria Arnal i Marcel Bagés i Sara Roy han aconseguit dos guardons. El duet integrat per la cantant badalonina i el guitarrista flixanco ha recollit el doble premi a Millor Disc de Folk per Clamor (Fina Estampa, 2021), tant pel públic com per la crítica, mentre que la jove cantant manresana ha guanyat els guardons per votació popular a Millor Artista Revelació i Millor Cançó d’Autor per “Tot és més fàcil”, amb el terrassenc Miki Núñez.

Guardons per votació popular

De la quinzena de guardons per votació popular que s’han desvelat al llarg de la gala celebrada aquest dijous a l’Auditori de Girona, Nil Moliner ha rebut el premi al Millor Artista en llengua no catalana; Miki Núñez, al millor directe; Joan Dausà, al millor disc de cançó d’autor per Ho tenim tot (Promo Arts Music, 2021), i el guardó a millor videoclip ha sigut per a “L’Eva i la Jana” de Ginestà.

En la categoria de folk, El Pony Pisador ha merescut el premi a Millor Cançó per “La noble vila de Su”, mentre que el Millor Disc de Jazz ha recaigut en Como la piel (autoeditat, 2021), de Rita Payés i Elisabeth Roma, el Millor Disc de Clàssica ha sigut per a #blanc (Soul Records, 2021), de Laura Andrés, i el Millor Disc per a públic familiar ha anat a El Pot Petit per Les aventures del lleó vergonyós (U98
Music, 2021).

El Premi Enderrock d’Honor ha estat per al grup Falsterbo, coincidint amb els 50è aniversari de “Paf, el drac màgic” i la seva darrera gira; el Premi a la Trajectòria s’ha lliurat a la Companyia Elèctrica Dharma, pels seus 50 anys de carrera als escenaris; el XVIII Premi Joan Trayter al productor Jordi Matas, per haver estat el principal introductor del pop metafísic; i el Premi Estrella s’ha atorgat a la xarxa de Cases de la Música (Terrassa en té una), per haver estès i coordinat arreu un model pioner al voltant de la creació musical.

La resta de premis de la crítica ha reconegut Caïm Riba com a Millor Disc de Folk per Llunes de Plutó (RGB Suports, 2021); Extraño Weys com a Millor Disc de Música Urbana per Rodrigo Laviña y su Combo (Say It Loud Records, 2021); Maria Hein com a Millor Disc Revelació per Continent i contingut (Hidden Track Records, 2021); Joana Serrat com a Millor Disc en Llengua No Catalana per Hardcore from the Heart (Great Canyon Records, 2021); Jordi Rossy amb Jeff Ballard i Robert Landfermann com a Millor Disc de Jazz per Puerta (ECM, 2021); i Ramon Humet per Llum (Ondine, 2021). I, finalment, The Tyets ha rebut el Premi Xesco Boix a Millor Disc per a Públic Familiar per “Animalari urbà” (Luup Records, 2021).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top