Publicitat
Cultura i Espectacles

Creador d’il·lusions

Mg Lari fa dues funcions, avui, a La Factoria Cultural

Mag Lari convida a una nit de màgia i humor

És un mag elegant que, a la vegada, comunica i sap fer humor. El Mag Lari (Josep Maria Lari Vilapana) no necessita presentacions. Fa gairebé trenta anys que reparteix il·lusions amb un èxit de públic sense precedents. El creador de fer veure allò que no és o és torna a visitar La Factoria Cultural de Terrassa, aquest dissabte, Farà dues funcions: una a les 18 hores i l’altra a les 21 hores. Des de fa dies ja estan quasi plenes.

Presentarà “Una nit amb el Mag Lari”, un espectacle amb el qual està girant per Catalunya i en el qual endevina, per exemple, coses que passen al pati de butaques. Avança que és el seu ADN en estat pur. “És el meu espectacle amb tots els ingredients: màgia, humor, participació del públic. Tot això acompanyat d’una música trencadora i d’un vestuari vistós. És el Mag Lari en tota la seva personalitat i professionalitat”.

Lari es defineix com un gran comunicador i això fa que impliqui els espectadors. Trepitjar escenaris i compartir públic diferents és un estímul. “M’adono que la meva vida és una gira constant i, en el fons, el que m’agrada és estar sobre els escenaris, com més diversos millors, coneixent gent i llocs diferents, fent el que em va millor: il·lusionar i fer riure al públic. Aquesta nit -en referència al seu show- és una nit de festa per a mi, perquè la passaré amb públic”.

El mag afegeix la importància de la sala on fa les actuacions. “Quan fas gires veus molts teatres i moltes arquitectures. Hi ha de més còmodes i simpàtiques i altres, a la inversa, més rígides, però el més important és el públic i intento sempre que em sorprengui i jo també, sense que l’espai condicioni”. Està clar que ell és l’artista i que està a les seves mans aconseguir l’èxit. “Més que habilitat, que també, el que necessites és ser un bon comunicador i això a mi se’m dona bé”.

L’artista valora la seva trajectòria i considera que l’experiència és un valor. “En cada espectacle i en cada truc aprens coses que es poden millorar. Quan era petit m’agradava molt anar a Montjuïc a gaudir de l’atracció de la muntanya russa. I cada vegada que pujava era millor. La màgia és una especialitat artística diferent d’altres perquè sempre es pot fer millor perquè el joc no està mai tancat. És diferent d’un llibre, d’una pel·lícula, que un cop editada ja no es pot modificar. Si em passes això, amb la màgia, m’agafaria claustrofòbia”.

Un llibre
El seu interès per l’il·lusionisme es va despertar arran de fer teatre a l’escola. Va agafar un llibre de màgia i ja va pensar que era una bona eina per incorporar a la seva vocació artística. Considera que aquesta feina demana molta paciència i que s’ha de lluitar de manera constant perquè ell és molt impacient. I aconsella el mestre (té una escola) assajar per constatar si hi ha talent.

Ell diu que ha pres nota d’alguns mags com Juan Tamariz, tota una autoritat en el món de l’il·lusionisme, especialitzat en cartomàgia i en màgia de proximitat, i molt respectat en la seva destresa per saber desviar l’atenció en el joc de mans. Lari està familiaritzat també amb aquests trucs a la vora del públic perquè ha participat en programes de televisió (TV3, Antena3, La Sexta i Tele5) en els que s’ha pogut veure el seu enginy amb les cartes. També va presentar dues temporades el programa “Pura Magia” de TVE, on era el presentador i la XI Gala Gaudí del Cinema. de 2019.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top