Publicitat
Cultura i Espectacles

Jazz de Nova York emergent amb Emmet Cohen

El brillant Emmet Cohen debuta el dijous al Festival Jazz Terrassa

El 41è Festival Jazz Terrassa (FJT) sempre ha fet una aposta per estrelles internacionals i de proximitat joves i consolidades. En el primer cas, l’organització fa cada any un recerca per l’escena jazzística per descobrir els talents que afloren arreu del món. En aquesta mirada exhaustiva hi va trobar al reconegut pianista nord-americà Emmet Cohen que, aquest dijous, actuarà per primera vegada al certamen a la Nova Jazz Cava amb format trio i acompanyat dels també destacats Yassuhi Nakamura, al contrabaix, i de Kyle Poole, a la bateria.

Amb tan sols 31 anys, Cohen ha despuntat ja com una de les estrelles del jazz en el doble vessant d’intèrpret i compositor. En aquest moment ja atresora dos guardons importants. El més recent va ser el 2019 quan aconseguia el 1r premi als “American Pianista Awards” i el mateix es va sumar al que va obtenir l’any 2011 que va ser el de finalista en el “Concurs Internacional de Painao Thelonious Monk”.

Domini i passió
Els que han seguit la seva trajectòria consideren que les interpretacions que fa Cohen desprenen una fusió madura de musicalitat, tècnica i concepte. Amb un control absolut sobre una paleta tonal innovadora i un repertori extens, el músic juga amb el domini i la passió d’una figura emergent totalment entregada al seu mitjà. Tots aquests atribuïts figuren en la seva carta de presentació i fan que ja hagi pujat al pòdium dels músics amb més renom internacional de la seva generació.

Dels nous projectes que ha posat en marxa hi destaca la creació de la Masters Legacy Series, un conjunt d’enregistraments i entrevistes en honor als músics de jazz més llegendaris. Se n’ha publicat quatre volums en què figuren les col·laboracions de Cohen amb Jimmy Cobb, Ron Carter, Benny Golson, Tootie Heath i George Coleman. En tots els casos, Cohen n’és el productor i pianista. A més liderar el seu propi trio, Cohen és membre del trio Tip City de Christian MacBride (el reputat contrabaixista aterra aquest diumenge al festival) i és pianista i director musical de la vocalista de jazz Veronica Swift.

Cohen, doncs, ha crescut i creix en un entorn de grans músics del jazz. En el seu debut al FJT, el músic pujarà a l’escenari amb l’art del trio i amb companys de vocació i professió molt solvents. Al seu costat hi haurà l’elogiat contrabaixista japonès Yasushi Nkamura i el rellevant bateria Kyle Poole. Aquest segon sobresurt per la capacitat d’improvisació i la fluctuació constant del gènere, el ritme i l’harmonia.

Després de Cohen ens esperen més sorpreses de músics emergents de la ciutat de Nova York que debutaran al FJT. La pròxima cita arriba amb el jove saxofonista i compositor Immanuel Wilkins (dissabte) que presentarà en primícia el seu recent “The 7th Hand” en format quartet. Establert a Brooklyn, va debutar el 2020 amb l’aclamat “Omega” (Blues Note), nomenat “Millor Àlbum de Jazz” per The New York Times.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Jazz de Nova York emergent amb Emmet Cohen
To Top