Publicitat
Cultura i Espectacles

Clou el 41è Festival de Jazz de Terrassa amb prop de 8.000 espectadors

Aquest diumenge s’ha celebrat l’últim concert a la Masia Freixa: el duet d’Elisabet Raspall i Professor Cunningham and his old School

El concert de cloenda del 41è Festival de Jazz de Terrassa / Lluís Clotet

Terrassa ha dit adeu aquest diumenge a la 41ena edició del Festival Jazz Terrassa després de tres setmanes de més de 50 concerts i gairebé 8.000 espectadors, entre els assistents a les actuacions de la Nova Jazz Cava i a les activitats paral·leles organitzades pel certamen, tant a la nostra ciutat com a la comarca. En moltes localitats, les entrades van exhaurir-se i van omplir sales d’assistents amb set del millors músics de jazz, blues, swing i soul. En total, es calcula que l’ocupació ha estat del 85%.

Aquest diumenge al migdia s’ha dut a terme el concert de cloenda a la Masia Freixa, amb el duet d‘Elisabet Raspall i Professor Cunningham and his old School, ple de jazz elegant i popular, amb un repertori festiu, enèrgic, intimista i elegant i farcit d’improvització. L’esdeveniment s’ha pogut celebrar a l’aire lliure gràcies al bon temps, que ha reunit bon ambient i elevat nombre d’assistents al Parc de Sant Jordi.

L’últim concert del 41è Festival de Jazz, a la Masia Freixa / Lluís Clotet

El duet d’Elisabet Raspall i Professor Cunningham and his old School han actuat al Parc de Sant Jordi aquest diumenge / Lluís Clotet

El Club de Jazz d’Amics de les Arts i JM, entitat organitzadora de l’esdeveniment, ha conclòs que l’edició d’aquest 2022 ha comptat amb una alta assistència i participació del públic durant els 19 dies d’activitat. Després de dos anys amb el calendari alterat a causa de la pandèmia, aquesta edició s’ha pogut celebrar sense restriccions d’aforament i amb normalitat.

La pluja va obligar a canviar l’escenari d’alguns concerts a l’aire lliure, que finalment es van celebrar a la Nova Jazz Cava en el cas dels concerts que anaven a dur-se a terme a la Plaça Vella i la Plaça Catalunya de Terrassa. Els concerts de Viladecavalls i Vacarisses van dur-se a terme en espais interiors dels respectius municipis, i els de Matadepera van poder mantenir el plànning habitual i celebrar-se en espais exteriors.

L’organització posa en valor l’actualitat, la diversitat i la varietat artística de les propostes que hi han desfilat. L’escena catalana ha brillat amb projectes com la Barcelona Art Orchestra (BAO), Carme Canela & Jurandir Santana, Migra de Marta Garrett & Irene Reig Quintet o l’interès que va despertar el concert d‘Ignasi Terraza, el 19è Premi Jazzterrasman, amb un ple absolut. A nivell internacional, l’estrena a Catalunya de la formació d’Ivan “Melón” Lewis & The Cuban Swing Express i les descobertes d’Emmet Cohen Trio, Immanuel Wilkins Christian McBride & Inside Straight, tres figures de primer ordre que debutaven al Festival amb les entrades exhaurides, han situat un nivell creatiu molt notable.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top