Publicitat
Cultura i Espectacles

Art local a Venècia

Carmen Valverde exposa a la Biennal de la ciutat italiana

Una de les obres de Carmen Valverde que es veurà a la ciutat dels canals

Per a ella “és un honor i un privilegi formar part de la Biennal de Venècia” i se sent agraïda “per l’oportunitat que m’han donat els comissaris per exposar la meva obra”. La pintora Carmen Valverde, de Terrassa, fa la posada de llarg en la mostra de la ciutat italiana en els espais de la Fondazione Modigliani del complex monumental de La Pietà.

L’artista hi exposarà cinc obres, de les quals quatre d’elles formen una sola composició com si fos un mosaic. Totes tenen rostre i mirada de dona i s’emmarquen en la col·lecció “Assaigs” de retrats de personatges, que va desenvolupar durant el confinament més dur de la pandèmia. Són obres pintades sobre tela sense suport i usant olis i acrílics on l’artista desplega un món de personatges atrapats en la seva ment.

Destaca que “el motiu femení no és casual perquè el 80% de la meva obra són dones i també criatures. Les que han viatjat fins a la Biennal de Venècia tenen un aspecte característic i és que interpel·len al seu espectador. És a dir, l’observador del quadre penjat a la paret es converteix en observat”.

La bellesa
Valverde afegeix que en aquests retrats de dona, on predomina el color, ha volgut fugir de l’estètica pura. “He posat en relleu la feminitat de la dona, però no ha de ser necessàriament bella perquè el concepte de la bellesa per a mi té una dimensió de conjunt, no solament física”. En aquest sentit, emfatitza que “les dones pintades gairebé intimiden a qui les està mirant perquè tenen un cert aire de rebel·lia, desvergonyit, reivindicatiu”.

L’obra de Valverde estarà exposada a la Biennal de Venècia de l’1 fins al 25 d’abril. Aquest debut a la ciutat dels canals és el segon que fa en l’àmbit europeu. A finals de gener, va exposar en la vuitena edició del Saló Internacional d’Art Contemporani en la Porte de Versailles de París. L’artista va presentar allà una sèrie de quatre obres de retrat d’artistes del flamenc. Això va ser possible a la galeria Occo Art Gallery de Madrid.

Després de les dues ciutats europees, l’artista inaugurarà el 8 de maig una exposició al Museu Tèxtil de Terrassa coincidint amb el cap de setmana de celebració de la Fira Modernista. “Estic molt il·lusionada perquè serà una mostra amb 25-30 obres de la col·lecció “Assaigs” de pintura figurativa de personatges treballada sobre tela de cotó i lli, amb pintura a l’oli i acrílic”. L’obra de Valverde conviurà amb la de Lola Raya, dissenyadora de moda sostenible que presentarà els seus teixits.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Art local a Venècia
To Top