Publicitat
Cultura i Espectacles

La companyia d’“El Llop”, de TV3, farà parada a Terrassa

Representaran “Terra Baixa” el setembre a la Factoria Cultural de Terrassa

Una escena de l'obra

La companyia d’actors amateurs sorgida del programa de TV3El Llop” visitarà Terrassa el setembre. El grup representarà “Terra Baixa“, d’Àngel Guimèra, el 24 de setembre a la Factoria Cultural de Terrassa, en una versió dirigida per Àngel Llàcer en què l’acció transcorre en un hotel.

La funció de Terrassa s’emmarca en la gira que la companyia, de la qual forma part l’egarenc Toni Aguilar, està fent per diversos teatres i sales de Catalunya després que s’emetés el programa a TV3. Per la creació d’aquest espectacle, el programa va rebre més de 1.500 candidatures, va fer 250 càstings a Cervera, Valls, Manresa i Olot i una gran final amb 33 candidats al laboratori del Món Sant Benet, dels quals 11 van passar a formar la companyia de “Terra Baixa”.

Dirigit i conduït per Àngel Llàcer, amb un format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, “El Llop” posava de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, al mateix temps, la figura d’Àngel Guimerà, de “Terra Baixa”, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història.

El terrassenc Toni Aguilar fa el paper de Xeixa

Al llarg dels vuit capítols del programa, l’espectador descobria com es creava una obra teatral des de zero, sent testimoni de totes les fases tècniques i artístiques necessàries fins a l’estrena de l’espectacle. Des dels càstings i les proves finals per seleccionar els actors fins als assajos i l’estrena.

En la versió de Llàcer de “Terra Baixa”, la Marta viu sotmesa sentimentalment al Sebastià, propietari de l’hotel on treballa. Aquest, amo i senyor d’un extens patrimoni però pèssim gestor de les seves pertinences, està en vies d’arruïnar-se i decideix casar-se amb una filla de bona família per poder pal·liar els seus deutes. Per fer-ho, primer haurà de fer callar els rumors que el relacionen amb la Marta; per això, decideix fer cridar el Manelic, un pastor de les muntanyes, i fer-lo casar amb ella. D’aquesta trobada fortuïta entre la Marta i el Manelic neix l’amor, i és gràcies a aquesta passió que creix l’empenta de la Marta per alliberar-se de les cadenes opressores del Sebastià.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top