Publicitat
Cultura i Espectacles

Un Sant Jordi carregat de música, dansa i circ

Hi haurà jazz, moderna, clàssica, dansa i circ

La cantaora Mayte Martín torna a Terrassa

A partir de dimarts que ve, un cop haurem celebrat la mona, ens espera una setmana plena de propostes culturals que culminaran el cap de setmana, tenint en compte que el dia central serà el dissabte que és Sant Jordi, la gran festa del llibre i la rosa al carrer.

Les entitats culturals han procurat que els dies 22, 23 i 24 d’abril hi hagi espectacles atractius en gèneres diversos. En música, la Nova Jazz Cava farà a la nit de Sant Jordi (dia 23) la presentació del projecte encapçalat pel trombonista Dani Alonso que porta el nom de Sunset Rhytm Kings i que reuneix a primeres espases del jazz. La banda ens transportarà cap a les terres de New Orleans del segle passat. A més d’Alonso, en seran els encarregats els músics Oriol Vallès a la trompeta, Pau Casares, al clarinet, Gerard Nieto, al piano, Albert Martínez, al contrabaix i Joan Casares, a la bateria.

El mateix dia  (23) hi ha la proposta també del concert de Mayte Martín, una de les ‘cantaoras’ més prestigiosa del panorama actual del flamenc. L’artista revisita l’Auditori Municipal a presentar el seu nou disc, “Regálame esta noche”, amb un tractament estètic-musical modern, lliure de tòpics i tics referencials, amb una formació de luxe, elegant i rotunda, Martín reinventa en el nou espectacle emblemàtiques peces del repertori llatí i convidar a compatir-lo en la intimitat. La cantaora pujarà a l’escenari amb Nelsa Baró, al piano, Marta Cardona, al violí, Guillermo Prats, al contrabaix, i Vicenç Sole i David Domínguez, a la percussió.

Per aquells que vulguin propostes amb molta energia caldrà anar fins a la Sala El Vapor de Terrassa (dia 22) per trobar-se amb Speaker Cabinets, un grup de rock alternatiu format per Adrià Muixí, a la bateria i cors, Nacho Yoldi, al baix i veu, i Guillem Bright, a la guitarra i veu. El trio gira amb un avançament del seu nou àlbum “Tales from new Babel” que s’estrenarà a finals d’aquest 2022.

La música clàssica vindrà de la mà de la sempre captiva Orquestra de Cambra de Terrassa (OCT) 48 a l’Auditori. Aquesta vegada (dia 24) oferirà un concert titulat “Diàspora” amb un repertori de músiques de diferents diàspores com la jueva, armènia, siriana, irlandesa, africana i llatinoamericana, acabant amb sons dels grans Bela Bartok i Pau Casals.

En dansa arriba la gran Gala Internacional (dia 23) a La Factoria Cultural (laFACT) amb primeres figures de l’escena i en la que també hi haurà la possiblitat de veure les joves promeses del Programa d’Alt Rendiment en Dansa. La gala comptarà també amb solistes de l’English National Ballet: Fernando Carratala i Emma J.Hawes i els ballarins Jamal Callender, Chiara Dal Borgo, Iván Delgado, Miguel Rodríguez, Leandro P.Sanabria i Giada Rossi.

El circ contemporani estarà representat per l’artista Amer Kabbani (dia 24) amb “Runa” al Teatre Alegria. És un espectacle amb un sol protagonista, en el que aprofundeix sobre la runa, les restes, la història, la identitat, els records, la vida, la mort.

Presentacions de llibres

L’agenda de presentacions de llibres ja comença a emplenar una setmana que viurà el seu punt més àlgid la festa de Sant Jordi. Agafeu l’agenda, el dimarts (19 d’abril) hi ha tres convocatòries. La primera (18.30 h) a la llibreria Abacus amb “Lo hago madremente puedo”, de l’actriu i educadora perinatal Andrea Ros. A la mateixa hora, a La Revolta, hi haurà la presentació “El telón del delirio”, la segona novel·la d’Anna Espí i Pumarola. Mitja hora més tard, (19 h) es presentarà “El vel de la deessa”, de Glòria Sabaté, i Premi Nèstor Luján de novel·la històrica 2020

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top