Publicitat
Cultura i Espectacles

34 Passes convida a pujar al “Taxi”

La companyia estrena una comèdia que descobreix una doble vida

Una escena de l'obra /Alberto Tallón

Ray Conney (Londres, 1932) és un autor, actor i productor anglès amb una trajectòria plena d’èxits. El seu vincle a Catalunya cal situar-lo amb “Políticament incorrecte”, una obra que Paco Mir, del Tricicle, ha dut a escena almenys en dues ocasions i que té com a protagonista un ministre enamorat (un rol que havia interpretat l’actor terrassenc Pep Ferrer) que perd els papers. Del mateix autor també s’ha estrenat a Barcelona “Taxi”, que revela la doble vida d’un taxista anònim.

La companyia 34 Passes ha agafat aquest “Taxi” i ha fet la seva adaptació. L’espectacle s’estrenarà aquest dissabte i diumenge a la sala Xavi Sallent del centre parroquial Santa Creu. La direcció està compartida per Kiku Andrés i Jordi Moreno i l’actor José Luis Morales interpreta al taxista. La resta de l’equip està integrat per Anna María Bonil, Txell Bonil, Iris Oña, Jordi Amorós, Jordi Moreno, Mercè Galofre, Màxim Masip i Marc Miranda. Es tracta d’un elenc consolidat des de fa temps, a excepció d’Iris Oña que hi actuarà per primera vegada.

Andrés, que debuta en la direcció, explica que “Taxi” és una comèdia d’engany i enrenou on la diversió està més que assegurada. “El personatge central és en Joan, un taxista anònim, que un bon dia es troba en mig d’un incident i arran del mateix es descobreix que porta una doble vida”. El codirector subratlla que aquesta obra, estrenada a Londres l’any 1983, va ser cap de cartell a Londres durant 12 anys de manera interrompuda.

L’espectacle s’estrena aquest dissabte / Alberto Tallón

La companyia 34 Passes està molt il·lusionada en aquesta estrena perquè significa retornar a l’escenari després de l’impàs de la pandèmia per la Covid. Per Andrés l’estrena és doble perquè és la seva primera direcció dramàtica. “Estic content de la feina que hem fet tots perquè, de fet, som un grup de teatre molt cooperatiu i tots col·laborem aportant coneixements i experiència. I això fa que tot sigui senzill i fàcil”.

El director firma també la versió que es veurà el cap de setmana a la sala Xavi Sallent. “ He fet una adaptació sense que perdi la seva essència. Més aviat he escurçat les situacions que s’allargaven i que es feien més feixugues. El treball ha estat difícil perquè és una obra d’escriptura molt dinàmica i has de vigilar molt on talles”.

La nova producció teatral se suma a més d’una vintena d’espectacles que s’han estrenat fins ara. L’associació i companyia de teatre de Sant Pere es va fundar el 17 de gener de 2005 i s’ha fet un lloc merescut en el teatre amateur de la ciutat. 34 Passes és un dels grups que forma part de les mostres anuals d’Escenes Locals i del Set de Teatre al Principal.

Entre els seus muntatges estrenats destaquen “Mary Poppins”, “La volta al món en 80 dies” o “El conte de Nadal”. Aquest últim es va representar aquest passat Nadal després de fer un parèntesi també per la pandèmia. Andrés i la companyia conviden ara a pujar a “Taxi” perquè el trajecte que proposa és delirant.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top