Publicitat
Cultura i Espectacles

Sinèrgia de violí i veu

El duet de la cantant i pianista Carolina Alabau i la violinista Èlia Bastida debuta aquest divendres a la Nova Jazz Cava a les 22 hores. Ambdues han fusionat els seus talents per donar protagonisme a la sinèrgia entre violí i veu i han produït “Meraki”, el seu primer disc, que combina temes propis i versions de diferents gèneres

Quan dues artistes emergents que, a simple vista poden semblar completament diferents pel que fa a gustos musicals, uneixen les seves personalitats i decideixen llençar-se a la piscina per crear un projecte conjunt i innovador, el resultat no dubta de ser d’allò més interessant. És el cas de la Carolina Alabau i l’Èlia Bastida, dues noies que es van conèixer gràcies a la seva passió compartida, la música, i un dia van decidir formar un duet únic que tindria dos grans protagonistes: el violí i la veu. La Carolina aporta la veu, en ocasions el piano i percussions, i l’Èlia el violí i la veu en determinades cançons.

La nostra música no té etiquetes. Cadascú té la seva pròpia trajectòria musical, però ara ens hem unit i combinem molts gèneres musicals i influències diferents. Volíem provar coses noves i experimentar amb la sonoritat que aporta el violí i la veu”, especifica la violinista. Després d’un temps de composició, el seu primer disc va sortir a la llum al setembre: “Meraki” (ADEP 009). “El títol és una paraula grega que vol dir “fer una cosa des de l’ànima”. Ens representa molt bé, era perfecte per reflectir el nostre projecte musical”, explica l’Èlia.

“Meraki” està compost de tretze cançons, de les quals cinc són temes propis i les altres versions d’artistes que les inspiren. Cadascuna té el seu gust particular en general: les referències musicals de la Carolina són més aviat de pop i jazz, però l’Èlia compta amb grans refèrencies jazzístiques. Per aquest motiu, el disc compta amb temes que combinen boleros i música espanyola, bossa-nova, cançó mediterrània i jazz, per crear una atmòsfera única i íntima. Dos dels seus temes compten amb videoclip: “The sound of silence”, que és una versió de la cançó original de Simon & Garfunkel i primer tema del disc, i “Aquela melodia”, tema propi i basat en inspiració musical del Brasil. Un tema propi que a les dues porta molts bons records de quan van començar amb el duet és “Something New”. Altres temes propis són “Miles de Luces” i “Conversa em Ramos”.

Les artistes han recorregut diverses ciutats per ensenyar el seu talent compartit als escenaris, i aquest divendres és el torn de Terrassa amb el palau del jazz per excel·lència, la Nova Jazz Cava. Ambdues ja hi havien estat anteriorment, però serà la primera vegada que presentin “Meraki” dalt dels escenaris terrassencs. La Carolina és de Rubí, i l’Èlia de Barcelona. “És un honor tocar a la Nova Jazz Cava, ja que és tota una icona del jazz i la música”, expressa l’Èlia. Al concert, el guitarrista Marc López les acompanyarà, com ha fet en algunes cançons del disc. El disc també compta amb col·laboracions d’altres artistes, entre ells Brandon Atwell al vibràfon; el contrabaix de Joan Chamorro i el pandeiro de Sergio Krakowski. El preu de l’entrada al concert de divendres és de 12 euros a taquilla.

El toc final de jazz de la setmana

A banda del duet de la Carolina i l’Èlia, la Nova Jazz Cava acollirà dissabte a les 22 hores el grup Agustí “El Doctor” Mas, que ens prescriu una recepta de bon blues amb peces de Steve Winwood, Willie Dixon o Eric Clapton i la complicitat d’una sòlida banda de fidels companys. El grup està format per Agustí Mas a la guitarra, la cantant Núria Almazán, el pianista i expert en teclats Jeroni Pagan, Rafael Escoté al capdavant del baix elèctric i Pablo Posa al capdavant de la bateria.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top