Publicitat
Cultura i Espectacles

Un piano lliure a la plaça Vella

Per commemorar el Dia Internacional de la Música

El piano de cua ha estat sol·licitat per intèrprets i ha generat expectació /Nebridi Aróztegui

Terrassa s’ha sumat avui dimarts, 21 de juny, al Dia Internacional de la Música amb diverses activitats. Una de les que ha generat més expectació i sorpresa ha estat la jornada de piano lliure al carrer. En aquest cas i com altres ocasions s‘ha instal·lat, durant tot el dia, un piano de cua a la plaça Vella amb col·laboració amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals.

El piano ha estat a disposició de totes les persones que el volguessin gaudir, tocar, sentir, experimentat i improvisar. Un cop finalitzada la jornada es va poder sentir un concert professional a l’aire lliure, tot un luxe pels sentits.

El certamen porta el nom de Maria Canals i Cendrós (Barcelona 1914-2010), una gran apassionada del piano, que va desenvolupar una gran activitat com a concertista i pedagoga. Canals va ajudar i ensenyar els joves intèrprets, i va ser impulsora de projectes tan rellevants com l’Acadèmia de Música Ars Nova a Barcelona i el prestigiós Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona.

La jornada de piano lliure al carrer ha format part de la temporada municipal de música Sons Clàssics i ha estat la cloenda del mateix abans d’estiu. D’ara endavant s’espera ja la nova programació de música clàssica vinculada al patrimoni artístic de la ciutat: Esglésies de Sant Pere, Castell Cartoixa de Vallparadís, Claustre de Sant Francesc i Casa Alegre de Sagrera, entre altres espais emblemàtics. Com és habitual, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 sota la direcció de Quim Térmens serà, segurament, qui encetarà la programació amb un triplet de concerts a la Seu d’Ègara.

Altres iniciatives

També s’ha afegit al Dia Internacional, la Casa de la Música amb el programa Terrassa Vibra al carrer que s’ha repartit per diversos espais: Torre del Palau, plaça del Progrés, carrer del Peix i Estació del Nord. Aquest programa és gestionat per la Casa de la Música, però és també d’iniciativa municipal del servei de Cultura. El seu objectiu és oferir espais als carrers en forma de petits escenaris improvisats per aquells músics que vulguin actuar i donar-se a conèixer

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un piano lliure a la plaça Vella
To Top