Publicitat
Cultura i Espectacles

Revetlla a ritme de jazz de luxe

El concert tindrà lloc el dijous a partir de les 10 hores de la nit

Oriol Vallès, un dels trompetistes destacats de l'escena emergent del jazz

Jazz Terrassa s’apunta a totes les festes tradicionals com l’esperada revetlla de Sant Joan que se celebra aquest dijous. L’entitat ha organitzat un concert a l’aire lliure, al pati exterior, amb un quintet de luxe format per Oriol Vallès, a la trompeta, Lluc Casares, al saxo tenor, Jöel González, al piano, Giuseppe Campisi, al contrabaix i Andreu Pitarch, a la bateria. La cita, a partir de les 22 hores, tindrà estil de jam session i, per tant, amb molta improvisació jazzística.

El quintet encarregat de liderar la revetlla formar part de The Changes, un col·lectiu de creació musical. El grup té com a missió donar veu a una generació d’artistes dedicada a plasmar un present constantment canviant. Els músics que visiten la Nova Jazz Cava aquest dijous coneixen molt bé l’escenari i són considerats com de la casa.

Tots ells atresoren un currículum professional amb nota molta alta. El trompetista Oriol Vallès, fill de músic, ha estat actuant els últims anys per Europa (Catalunya, Espanya, Holanda, Bèlgica) i els Estats Units (Nova York, Nova Jersey). Participant i col·laborant i liderant diverses formacions, ha estat cartell en els festivals nacionals i internacionals més importants, al costat dels grans músics de jazz. Entre les crítiques rebudes cal destacar la publicada l’any 2016 al Jazz Journal Magazine (Regne Unit), qui va escriure que “Vallès és un trompetista vigorós que exhibeix una clara influència de Freddie Hubbard”.

Al seu costat, Lluc Casares, un dels altres músics que prové de saga musical (el seu pare és el reputat clarinetista Pau Casares) i rellevants de la nova escena jazzística. Lluc també va estudiar als Estats Units, on va acabar el prestigiós programa “Artist Diploma” a The Juilliard School de la ciutat de Nova York sota la direcció de Ben Wolfe i Wynton Marsalis. Al llarg de la seva carrera ha tocat amb músics com Dr. John, Nicholas Payton, Frank Wess, Phil Woods, Lee Konitz, Jon Faddis, Jesse Davis, Arturo Sandoval, Wendell Brunious, Grant Stewart, Ben Van Gelder o Benjamin Herman.

Giuseppe Campisi és un altre dels músics destacats del quintet. El contrabaixista té el seu origen a Sicília i abans d’establir-se a Barcelona va estudiar a Boston i Amsterdam compartit moltes experiències diferents i impossibles de resumir. Com tot el quartet d’aquest dijous, Campisi també ha tingut l’oportunitat de tocar en festivals i sales importants d’arreu i al costat de grans figures.

Se suma el baterista Andreu Pitarch, qui també va fer estudis a Nova York i ha actuat i col·laborat amb músics com Peter Bernstein, Ethan Iverson, Arturo O’Farrill, Jon Faddis, Perico Sambeat, Raynald Colom, Lluís Vidal, Horacio Fumero, Joan Díaz Ben van Gelder, Xavi Torres, Lluc Casares… Com els seus companys ha tocat en clubs, sales i festivals de renom a tota Europa, Estats Units i el Canadà. I completa el quintet el pianista Joël González que ha seguit també una formació i una carrera ascendent com els seus companys.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top