Publicitat
Cultura i Espectacles

Pere Arquillué estrena una obra sobre la condició humana

L’actor de Terrassa presenta “Paraíso perdido” al teatre Grec els dies 26 i 27 de juliol

L'actor de Terrassa, Pere Arquillué, fa tàndem protagonista amb Cristina Plazas

El Festival Grec 2022 prepara l’estrena de “Paraíso perdido”, de John Milton, amb l’adaptació d’Helena Torner i direcció d’Andrés Lima. L’actor de Terrassa Pere Arquillué encapçala el treball d’interpretació juntament amb Cristina Plazas. L’obra pujarà a escena al mateix Grec els dies 26 i 27 de juliol. “Paraíso perdido” es defineix com un homenatge a la bellesa de les paraules de Milton des de la mirada contemporània i també un tribut a l’ofici de comediant, tants cops demonitzats per la seva capacitat de transgressió.

El poema èpic publicat per John Milton l’any 1667 explica la tragèdia de la caiguda de l’home, però també la narra la caiguda de Satanàs. Reivindicat pels romàntics com l’heroi veritable, el Satanàs de Milton simbolitza el rebel que es revolta contra la tirania del cel. Perquè abans de la caiguda de l’home hi ha la història de l’àngel caigut. La història d’una rebel·lió fracassada i les seves conseqüències, que condicionaran el destí de l’home i de la dona. Milton es pregunta si som així perquè així va ser escrit el nostre destí o perquè les nostres creences ens van portar a escriure’l així.

A més d’una celebració de les paraules de Milton, aquesta obra està dedicada també a l’ofici del comediant, tantes vegades vilipendiat, menyspreat i demonitzat per la seva capacitat fascinant de transformació i de transgressió. I és que als comediants no se’ls permetia acostar-se a les ciutats, perquè es temia que el seu ofici pogués contaminar la gent de bona fe. Pot ser el saber és pecat”, va dir la serp a la dona. I la dona va triar el saber en lloc de la ignorància.

Aquesta producció del Grec 22 en llengua castellana compta amb el Teatre Romea i el Centro Dramático Nacional. Després de les dues funcions al Grec, es podrà veure a Barcelona i a Madrid. Per a Arquillué és el segon muntatge en poc temps, ja que a finals de maig va estrenar al Romea el monòleg “El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top