Publicitat
Cultura i Espectacles

“No havia imaginat mai pujar a un escenari”

L’actor terrassenc Toni Aguilar està molt il·lusionat d’actuar a la seva ciutat amb “Terra Baixa”

Toni Aguilar, en el seu personatge de socorrista a "Terra baixa"

D’aplaudir a rebre els aplaudiments. Aquesta és l’experiència que està a punt de viure el terrassenc Toni Aguilar, de 28 anys, aquest dissabte a La Factoria Cultural (LaFACT) de Terrassa, on es representarà la versió de “Terra Baixa” per la companyia El Llop de TV3, de la que en forma part després de ser triat al concurs.

L’actor espera, aquest salt a escena a la seva ciutat, amb entusiasme. “No havia imaginat mai que un dia podria estar dalt de l’escenari de LaFACT, on he anat tantes vegades com espectador. Em fa moltíssima il·lusió perquè actuaré aquí i amb gent que estimo i m’estimen”. No amaga que, a la vegada, és un repte important. “El vincle que tinc amb Terrassa em causa una mica de pressió perquè ho vull fer el millor possible i que tothom en gaudeixi”.

L’argument del clàssic d’Àngel Guimerà és molt popular i conegut. L’obra parteix de la proposta que fa un terratinent, Sebastià, al pastor Manelic per casar-se amb la Marta. La demanda està condicionada a què el Sebastià mantingui drets i deures amb la jove que es convertirà en esposa.

Llàcer manté el fil argumental, però el trasllada avui dia. En aquest sentit, en Toni explica que “el director ha ambientat la història en un hotel-resort, i, concretament a la bugaderia de l’establiment. És una mirada atrevida i, per tant, s’entén que et pugui descol·locar a més d’un espectador. Però, en el fons, el que tracta l’obra són temes universals i vigents avui dia”.

En aquest hotel, Toni és Xeixa, un dels treballadors que es posiciona i rebutja la manera i el fer de Sebastià. “M’encanta aquest personatge perquè és un dels que s’enfronta a l’amo i diu tot el que pensa sense embuts. Ell vol que se sàpiga tota la veritat i fer justícia. És un personatge secundari però amb caràcter”.

La “Terra baixa” d’El Llop arribarà a Terrassa amb molt rodatge. L’obra va començar la primera gira a l’abril i fins al juliol i ara l’han tornat a emprendre i continuarà fins a novembre. “Estem molt contents perquè omplin tots els teatres, amb una, dues i fins i tot quatre funcions. Tenim un públic entregat i ens rep molt bé. I és que l’obra té una estètica actual i el tema de denúncia, com el maltractament a la dona, continua d’actualitat”.

El somni: un musical

En Toni diu que està gaudint molt d’aquesta oportunitat que li ha donat el concurs teatral de TV3. “És una experiència difícil de contar. M’ho vaig prendre com un joc, però després hi poses tota l’ànima. Treballar amb el director Àngel Llàcer és aprendre molt. Té una ment brillant; és llest, ràpid, divertit”.

L’actor creu que El Llop és una porta oberta però no definitiva. “Jo treballo en el sector de la publicitat, però m’agradaria donar continuïtat a aquest vessant d’actor i sobretot de musical”. Ara per ara ha quedat atrapat amb el musical “La jaula de las locas”, que també dirigeix Àngel Llàcer, i somnia en interpretar el personatge Jacob, el criat travesti del matrimoni.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
“No havia imaginat mai pujar a un escenari”
To Top