Publicitat
Cultura i Espectacles

Pessebres durant tot l’any

La 50a trobada de Catalunya i les Balears se celebrarà el diumenge

L’exposició anual de pessebres ja és tradició / Nebridi Aróztegui

Terrassa és una ciutat amb molta tradició pessebrista, i és per aquest motiu que se celebrarà a la nostra ciutat la 50a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears aquest cap de setmana. Aquesta és una cita especialment important pels aficionats al pessebrisme i per l’associació d’agrupacions catalanes i balears, ja que es tracta de la cinquantena edició de la trobada. A més, també és una edició que va ser posposada per la pandèmia i fa dos anys que no se celebra.

Encara que la trobada sigui aquest diumenge dia 2, les festivitats començaran abans, amb un acte institucional commemoratiu de les cinquanta trobades de Pessebristes de Catalunya i Balears a la Factoria Cultural. Aquesta taula rodona vol reconèixer la feina dels pessebristes voluntaris que participen de les diferents associacions de tot el territori i que s’han anat trobant a la Federació Catalana de Pessebristes des de l’any 1985. Hi intervindran la Nuri Escudé, vocal de l’Ens d’Associacionisme Cultural; l’antropòleg Josep Fornés i el president de la Federació, Ramon Albornà. Amb aquest acte s’encetarà la programació de la trobada.

Els participants de les jornades es trobaran el diumenge al matí per reunir-se i participar d’una misa a la catedral de la ciutat, que cada hivern es converteix en espai d’exposició pels pessebristes de la ciutat, una activitat que ja és tradició. Després els participants faran visites culturals per la ciutat, conèixer els monuments arquitectònics de Terrassa com la Casa Alegre de Sagrera, la Masia Freixa i l’edifici de l’Ajuntament. Alguns d’ells també visitaran el Museu de la Ciència i la Tècnica.

L’acte principal de la trobada no començarà fins a la una del migdia, amb la unió de tots els pessebristes al Cinema Catalunya. Allà celebraran el fianl de la trobada amb parlaments finals i amb el lliurament del fanalet al Grup de Pessebristes de Maó, que seran els amfitrions de la trobada de l’any que ve.

Durant tot el diumenge dia 2 es podrà visitar una exposició de diorames, maquetes que representen una escena, al soterrani de l’atri de la Catedral, a la Plaça Vella.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Pessebres durant tot l’any
To Top