Publicitat
Cultura i Espectacles

La temporada de clàssica a l’Auditori Municipal aixeca el teló

El cicle proposa un ampli ventall de propostes, que van des de la òpera al gospel passant per la sardana i el flamenc

L'Orquestra de Cambra Terrassa 48

L’Ajuntament organitza una nova edició de la Temporada de Música Clàssica. El cicle s’iniciarà el proper 9 d’octubre i s’allargarà fins el mes de gener de 2023. Una programació que inclou un ampli ventall de propostes que, a través del fil conductor de la música clàssica, van de la òpera al gospel passant per la sardana, el flamenc o el programa de concerts de la formació resident de l’Auditori, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48.

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras explica que: «Es tracta d’una programació pensada per a tots els públics i amb una amplia varietat de gèneres i estils. Aquest any, a banda de la programació de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, la Temporada de Música Clàssica reserva un espai preferent per a les entitats i formacions de la ciutat que enguany podran presentar les seves propostes musicals en un escenari i un equipament cultural de primer nivell com l’Auditori de Terrassa, posant de relleu tot el seu potencial i l’enorme qualitat de la seva feina».

La temporada de Música Clàssica de Terrassa s’iniciarà a l’Auditori Municipal el diumenge 9 d’octubre a les 18 h amb la gala lírica d’Òpera Terrassa, un recital en què diferents intèrprets repassaran la trajectòria de l’entitat i interpretaran alguns dels fragments més celebres de la lírica universal.

Diumenge 16 d’octubre a les 17.30 hores, organitzat per l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, l’Auditori de Terrassa acollirà un concurs de sardanes revesses i un concert de la Cobla Jovenívola de Sabadell.

Diumenge 23 d’octubre a les 18 hores, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 ofereix el concert «L’adéu als escenaris». Una actuació amb peces de Haydn i Mendelssohn i amb un protagonisme especial per a Beethoven per commemorar la seva darrera actuació com a intèrpret solista el 22 de desembre de 1808, a Viena.

Divendres 4 de novembre a les 20.30 hores, el duo de Toledo Aljibes presenta a Terrassa el seu nou àlbum «De Toledo pa l’Havana» Un treball que destaca per la seva proposta musical de fusió a mig camí entre el flamenc i els ritmes llatins.

Diumenge 13 de novembre, a les 18 hores, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 torna a l’escenari de l’Auditori per presentar «La porta de Sant Petersburg». Aquesta ciutat russa situada a tocar del Mar Bàltic va ser fundada l’any 1703 pel tsar Pere el Gran per convertir-la en la finestra de l’Imperi Rus cap a occident, convertint-se en la capital de Rússia durant 200 anys i en un focus musical al que arribaren músics d’arreu del món. A través d’aquest concert, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 ens convida a conèixer l’obra d’alguns d’aquests músics com Berezovsky, Lombardini, Glazunov, Tchaikovsky o Xostakóvitx.

Divendres 18 de novembre, Gospel Vallès portarà a l’escenari de l’Auditori de Terrassa el millor de la música pop dels anys 80 i 90 interpretada a través de la màgia de les veus d’aquesta formació musical.

Diumenge 20 de novembre, la pianista terrassenca Ingrid Cusidó, una de les concertistes egarenques més internacionals, oferirà un recital per a piano i orquestra amb la interpretació de peces de Mozart o Mendelssohn, acompanyada de la Camerata Internacional de Barcelona.

Dimarts, 22 de novembre l’Auditori es vestirà de gala per a la celebració de la diada de Santa Cecília, patrona dels músics. Per commemorar la jornada, s’oferirà el tradicional concert de Santa Cecília a càrrec de les joves promeses del Conservatori de Terrassa que van finalitzar els seus estudis el passat curs 2021-2022.

Dissabte 26 de novembre, la Coral Nova Ègara interpretarà l’Òpera «Orfeo & Eurídice» en format escènic. En col·laboració amb el grup de cambra Fèmina i la Coral Polifònica Joia d’Alella, sobre l’escenari es reuniran ballarins, músics d’orquestra, cors i les solistes Imma Roig, Monik Bargalló i Clara Valero, sota la direcció del mestre Jordi Lalanza.

Diumenge 27 de novembre, l’Associació Flamencologia Terrassa celebra el seu desè aniversari sobre l’escenari de l’Auditori amb «Flamenc Clàssic» és un espectacle que permetrà al públic poder gaudir dels quatre pilars del flamenc: el cante, el baile, el toque i la literatura.

Diumenge 4 de desembre, el Cor Dríade presenta l’actuació «Tastets de Ragtime» Un concert on el públic tindrà la oportunitat de traslladar-se a principis del segle XX als emergents Estats Units d’Amèrica a través d’un recull de temes musicals en versió coral i solista.

Divendres 16 de desembre i diumenge 18 de desembre, la Banda de Terrassa oferirà un doble concert. Sota el títol «TV Show» i la direcció de Pol Pastor, la banda de Terrassa fa un homenatge al món de la televisió a través d’un recorregut per les sintonies més emblemàtiques al llarg de la història de la petita pantalla.

Dissabte 17 de desembre a les 12 h, el Nadal arriba a l’Auditori de Terrassa de la mà de la Coral Nova Ègara i l’espectacle “Ara ve Nadal”. A les portes del seu 25è aniversari, la coral terrassenca, amb els seus tres grups corals: Cor Vine, Jazzcor i Nova Ègara, oferiran una actuació que recull un repertori de cançons nadalenques amb les que es vol retre homenatge a la trajectòria del mestre Josep Freixas i Vivó i la seva relació amb la Nova Ègara.

El mateix dissabte 17 de desembre, a partir de les 20 hores, serà el torn de L’OH!, l’Orquestra d’Exalumnes del Conservatori de Terrassa, que sota la direcció de Jordi Montoliu oferirà una actuació emmarcada dins el XXXVI cicle del Conservatori sota el títol «Simphonisme Romàntic» i on presentaran al públic assistent una simfonia de simfonies.

Diumenge 18 de desembre, a les 18 hores, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 presentarà «Messiah», un concert en què s’interpretarà una selecció del Messies de Händel, així com també el concert per a la Nit de Nadal de G. Sammartini o Nadales tradicionals d’Albert Guinovart.

Divendres 23 de desembre a les 21 hores, el Cor Jove del Cor Montserrat portarà a l’Auditori Municipal «Mess of Childrens», de John Rutter. Una obra musical al més pur estil anglès, que convida el públic a assaborir un Nadal ple de llum.

El dia de Nadal, diumenge 25 de desembre, a les 20.30 hores la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, sota la direcció de Marcel Sabaté oferirà el «Concert de Sardanes per Nadal». Organitzat per l’Agrupació Sardanista ASERT, l’Auditori acollirà una vetllada marcadament nadalenca de la mà d’una de les cobles més representatives del país.

L’any nou portarà el primer concert a l’Auditori de Terrassa diumenge 15 de gener de la mà de la Massa Coral. «Europa» és una actuació en què el personatge d’Armand Semifusa, conegut musicòleg català, està immers en la recerca de la cançó més bonica. I de la mà de Massa Coral oferirà al públic un recorregut per algunes de les melodies europees més representatives.

Dimecres 18 de gener a les 19.30 hores, emmarcat dins el XXXVI Cicle del Conservatori, l’Escola Municipal de Música-Conservatori de Terrassa presenta un concert homenatge a Josep Freixas Vivó i Maria Vancells. Un sentit record a dues persones estretament vinculades al Conservatori de Terrassa recentment desaparegudes.

La programació de la Temporada de Música Clàssica de Terrassa finalitzarà el diumenge 22 de gener a les 18 hores amb el concert «Vivaldi in furore» a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48. Acompanyats de la soprano Aurora Peña i sota la direcció de Jordi Domènech, l’OCT48 interpretarà fragments de dues de les operes del compositor italià: Farnace i La Fida Ninfa.

Per a la regidora de Cultura: “Aquesta nova Temporada de Música Clàssica posa de relleu, més que mai, la qualitat, la diversitat i el talent musical existent a casa nostra i recull una programació amplia i variada que, a través de l’eix vertebrador de la música clàssica, vol arribar al màxim públic possible oferint propostes que abracen gèneres musicals molt diferents”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La temporada de clàssica a l’Auditori Municipal aixeca el teló
To Top