Publicitat
Cultura i Espectacles

LaFACT celebra la 40a temporada de dansa amb grans companyies internacionals

Destaquen el Béjart Ballet Lausanne i una gran Gala amb ballarins de les millors cases europees

La companyia Aterballeto inaugurarà la nova temporada el 15 de gener de 2023

La temporada de dansa BBVA de la Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT) celebra el seu 40a aniversari el 2023 i val a dir que ho farà més que mai amb unes companyies de referència internacional i qualitat excel·lent.  La programació reunirà 13 espectacles, dels que cal destacar la “Nit europea de la dansa”, una gran gala amb els ballarins principals de les cases europees de la dansa, així com també el Ballet Béjart de Lausanne, el Ballet de l’Òpera d’Innsbruck  i el Ballet Nacional de Cuba.

La presentació de la temporada, que ha tingut lloc aquest dilluns a la seu de LaFACT, ha reunit a Xavier Queralt, president de la institució; Adrià Fornés, director, Rosa Boladeras, regidora de Cultura i Eusebi Orós, director del Centre de banca de clients a Terrassa del BBVA.  Tots s’han felicitat per arribar fins a aquesta fita de quatre dècades, oferint una programació única a Catalunya i pràcticament arreu de l’Estat, de gran nivell i que ha situat Terrassa entre les capitals europees de la dansa.

LaFACT celebrarà aquest aniversari amb grans companyies que abraçaran tots els estils i per a tots els públics.  El segell del clàssic porta el nom imprès de Txaikovski i tres obres del repertori més famoses.  Són “La bella dorment” amb el Ballet Clàssic Internacional, “El llac dels cignes” amb el Ballet de Kíiv i “El Trencanous” amb els ballarins del Programa d’Alt Rendiment (PAR) en Dansa.  El neoclàssic  vindrà de la mà del Ballet de l’Òpera d’Innsburk amb un homenatge al poeta García Lorca i del Ballet Nacional de Cuba.

El contemporari tindrà dos noms propis que són les companyies Aterballeto (Itàlia)  i Acosta Danza (Cuba) i, finalment, en dansa espanyola i flamenca tornarem a gaudir de les companyies d’Antonio Gades i d’Antonio Najarro.

LaFACT tornarà a fer una aposta per la producció i reestrenarà “Carmina Burana” amb la companyia de Crea Dance de Maria Rovira i “Les quatre estacions” de Vivaldi amb la direcció dIlia Jivoy i els ballarins del PAR en Dansa.

L’equipament afrontarà la nova temporada 2023 amb un valoració molt positiva de la darrera temporada que, malgrat algunes restriccions per la pandèmia a principis del 2022, supera els 11.000  espectadors i es preveu assolir una ocupació una ocupació del 70% de mitjana.

A més de la programació, cal subratllar que LaFACT  fa una gran tasca pedagògica en la promoció de la dansa a través del programa “Exploradors de la dansa” i també continuarà amb les classes magistrals per a alumnes d’escoles de dansa arreu de Catalunya.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top