Publicitat
Cultura i Espectacles

Tornarà la Bau House, tres anys després

L’Ajuntament va obrir ahir la concessió, que pot adjudicar en quatre mesos per reobrir l’emblemàtic espai de Vallparadís

El local podria tenir una nova gestió a partir del mes de juny / MARTA BALAGUER

Amagat entre l’arbrat de Vallparadís, en una petita talaia damunt el trenet, es troba(va) la Bau House. Es tracta de la concessió del bar de la casa Baumann, que acull les oficines de la regidoria de Joventut. Més que bar, era centre cultural: concerts del Festival de Jazz, la fira Mandarina Market, recitals d’Enric Casasses, presentacions de llibres d’economia social i fins i tot mítings de partits polítics. Cada lector tindrà el seu propi record viscut davant la barra que regentava Francesc.

Tanmateix, aquest mes de març es compliran tres anys que roman tancat. La pròrroga de la llicència de l’anterior adjudicació s’extingia i així es va anunciar a principis de 2020. El que ningú esperava és que esclatés la crisi de la covid, que és el primer dels tres factors que explica per què un lloc emblemàtic i singular com la Bau House ha estat tres anys buit i desaprofitat. “A la primavera de 2020, no tenia sentit iniciar el procediment de renovació, perquè no s’hagués presentat ningú”, detalla Ona Martínez, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Terrassa.

Aquest primer hàndicap ja marca el que, en paraules de la regidora, ha estat “una pèrdua per la ciutat”.

Consell de la Joventut

Posteriorment, la seva àrea va estudiar la possibilitat de donar-li la concessió al Consell de la Joventut. “El local està molt ben situat per crear sinergies entre la gent que hi arribi i el servei de Joventut. I és podria haver convertit en el seu punt de referència”, destaca Martínez. Tanmateix, els membres del Consell no es van veure amb prou energia per tirar endavant un projecte de tal envergadura.

I llavors van començar els tràmits per treure la licitació, que són en si mateix el tercer motiu del retard. I és que els tempos administratius són llargs (i garantistes). “Esperem recuperar aquest espai per a tothom, que s’obri, que se li doni vida. I no només com a bar, sinó com a generador d’accions socioculturals, lúdiques…”, sosté la regidora de Joventut.

El plec de condicions dona punts pel fet que el projecte presentat tingui vincles amb el teixit social.

El calendari, a partir d’ara, implica uns 3-4 mesos fins a resoldre quin projecte guanya l’adjudicació. I a partir d’allà, que es torni a alçar la persiana.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Tornarà la Bau House, tres anys després
To Top