Publicitat
Cultura i Espectacles

Magre collita gaudiniana

Finalment, els premis Gaudí ha deixat poques estatuetes pel cinema amb segell terrassenc. De les 16 candidatures vinculades a l’Escac, tan sols dues se’n duen el premi. I les dues pel·lícules enregistrades en part a la ciutat acaben amb zero i dues estatuetes, respectivament.

Potser la cirereta de la collita d’aquest 2023 és el premi Gaudí al Millor Curtmetratge, que ha guanyat l’exalumna de l’Escac Júlia de Paz per “Harta”. De Paz és la directora i coguionista, juntament amb Núria Dunjó.

L’altre Gaudí per a la cantera de l’Escac va caure en les mans de Laura Pedro, en la categoria de Millors Efectes Visuals pel film “Un año, una noche”. No ha estat una distinció sorprenent, ja que Pedro era una de les favorites. Tant és així que estava doblement nominada dins la mateixa categoria (també pels efectes visuals de Malnazidos, en aquest cas de la mà de Lluís Rivera).

Pel que fa als films rodats a Terrassa, “Los renglones torcidos de Dios” se’n va de la gala al MNAC de Barcelona amb dues distincions. Per una banda, al Millor Vestuari, per Alberto Valcárcel. I per l’altra, a Millor Maquillatge i Perruqueria, per la sabadellenca Montse Sanfeliu (en col·laboració amb Carolina Atxukarro). D’aquesta manera, una vallesana se’n duu un Gaudí cap a casa.

Júlia de Paz, amb la resta de l’equip / ACN

L’altre fil gravat en part a Terrassa, “Malnazidos” (en el que també hi actual el jove terrasenc Manel Llunell) va tancar la nit sense cap premi, en una gala marcada per l’homenatge al cineasta Agustí Villaronga.

I rebre no pas, però entregar-ne sí: els músics Lildami i Miki Núñez van ser els encarregats de pujar a l’escenari per donar en mà sengles estatuetes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top