Publicitat
Esports

Darrer bitllet a Tòquio

Després de penjar-se dues medalles de bronze consecutives al Mundial de Londres i a l’Europeu d’Anvers, la selecció espanyola femenina de hockey afronta entre avui i demà un dels reptes més importants dels darrers anys. Les noies que prepara Adrian Lock buscaran davant de Corea del Sud la classificació per als propers Jocs Olímpics de Tòquio 2020, que es disputaran del 24 de juliol al 9 d’agost.

Tant el seleccionador com les internacionals no volen que els torni a passar com fa set anys a Londres, quan es van quedar fora de la cita olímpica per primera vegada des de l’or de Barcelona’92. Sobre el paper, les de Lock són favorites, però saben que un duel al millor de dos partits pot deparar qualsevol escenari. I s’hi juguen molt, massa, com per a permetre’s una relliscada.

Tant l’escalf de l’afició valenciana com el rànquing internacional de les dues seleccions somriuen a les locals. Espanya és actualment la setena potència mundial, mentre que les sud-coreanes ocupen l’onzena plaça. Només una de les dues seleccions estarà present entre les dotze elegides de Tòquio.

Espanya i Corea del Sud s’han enfrontat fins a tretze vegades. I el balanç és desfavorable a les espanyoles, que acumulen quatre victòries, tres empats i sis derrotes. El primer duel es va produir al Mundial de Sydney 1990, on les asiàtiques es van imposar per un contundent 0 a 7. I el darrer es va produir als Jocs de Río 2016, on un 3 a 1 va dur les espanyoles a quarts de final.

Vuit terrassenques
Espanya i Corea del Sud es veuran les cares tant avui com demà a partir de les vuit del vespre a Beteró. Lock espera obtenir aquest vespre un bon resultat, una victòria còmoda que permeti afrontar el partit de demà dissabte amb relativa tranquil·litat, que no relaxament.

Vuit de les divuit internacionals espanyoles són terrassenques. Es tracta de les jugadores de l’Egara Carola Salvatella, Maria Tost i Berta Bonastre, les del CD Terrassa Clara Ycart i Júlia Pons, les del Júnior Carlota Petchamé i Georgina Oliva, i Marta Segú, del Polo. Elles i les altres deu companyes seves ho deixaran tot sobre el terreny de joc blau de Beteró durant les dues hores de hockey que tenen per davant per poder viure el somni olímpic.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top