Publicitat
Esports

Mor Jaume Corderas, un dels grans noms propis de l’atletisme terrassenc

L’atletisme terrassenc ha perdut una de les seves figures més emblemàtiques, qui va ser atleta i entrenador Jaume Corderas Ballestín, a l’edat de 85 anys. Corderas va desenvolupar una trajectòria molt destacada en diferents facetes, ja que va ser també directiu i organitzador de proves. Feia uns anys que residia a la comunitat valenciana.

Es va iniciar en l’atletisme als 13 anys al camp del Sala, un camp de futbol que també era utilitzat com a pista d’atletisme. Als 17 anys va començar a practicar la marxa atlètica, una modalitat en què Terrassa era una de les ciutats més destacades de l’escenari espanyol. En el seu primer any ja va aconseguir el títol català en ruta i en pista. En el Campionat d’Espanya del 1960, amb victòria del terrassenc Josep Ribas, Corderas es va penjar la medalla de bronze. En el Campionat Provincial disputat a Terrassa, va finalitzar en la segona posició.

Jaume Corderas va participar en diverses edicions de la Terrassa – La Mata. La seva millor classificació va ser un sisè lloc en la primera edició de la cursa.

Al llarg de la seva vida va seguir participant en diferents proves atlètiques, tant a Terrassa com a altres poblacions sense deixar de practicar l’atletisme. Era una figura estimada per la seva feina de col·laboració amb diferents entitats. Al llarg de la seva vida va defensar els colors del FC Barcelona i també de diferents entitats atlètiques de la ciutat de Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top