Publicitat
Esports

Més restriccions a l’esport

L’esport català i terrassenc quedarà en gran part paralitzat durant dues setmanes més, després de les mesures anunciades ahir per la Generalitat pel control de la pandèmia del coronavirus. Només mantindran l’activitat competitiva els campionats d’àmbit estatal, com fins ara. Totes les competicions territorials queden ajornades durant quinze dies més. Alguns esports, com el bàsquet territorial o el futbol en categories formatives, encara no han pogut començar els campionats. Pel que fa a les lligues estatals, la diferència és que a partir d’aquest cap de setmana els partits permesos s’hauran de jugar a porta tancada, sense la presència de públic. D’aquesta manera, el Terrassa FC podrà jugar aquest diumenge al Camp Olímpic el seu primer partit a casa de Tercera Divisió contra el Castelldefels però sense espectadors a les graderies malgrat que ja estava organitzat tot el protocol exigit. El mateix escenari es trobarà el San Cristóbal al camp del Manresa o els equips juvenils del Jabac, que debuten aquest cap de setmana a la Divisió d’Honor i a la Lliga Nacional.

Els clubs de hockey, malgrat que aquest cap de setmana no es juga en la Divisió d’Honor ni masculina ni femenina, prohibiran la presència d’espectadors després d’haver disputat les primeres jornades amb públic a les graderies. També tancarà les portes del pavelló de Can Jofresa l’Handbol Terrassa a Primera Nacional. Els equips de waterpolo del CN Terrassa ja havien jugat els primers partits a casa a porta tancada, malgrat que es podia obrir una part de la graderia.

Instal·lacions tancades
Però en aquesta oportunitat l’esport patirà altres restriccions importants en el decurs de les dues pròximes setmanes. A més de l’ajornament de les competicions territorials entre el 30 d’octubre i el 13 de novembre, també es tanquen instal·lacions i equipaments esportius per a qualsevol activitat. Això, de forma paral·lela, fa que quedin prohibits els entrenaments (excepte dels equips que seguiran en competició) i els partits amistosos.

La Secretaria General de l’Esport va anunciar ahir que per contrarestar l’efecte d’aquestes mesures, el Govern posarà a disposició dels clubs esportius federats catalans una línia de suport de 10 milions d’euros que s’obrirà en els propers dies per tal de compensar-ne la inactivitat que s’obre a partit d’aquestes mesures.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top