Publicitat
Esports

Superàvit en temps de crisi

El CN Terrassa ha acabat la temporada 2019-20 amb un superàvit de 607 euros, un resultat que la junta directiva considera molt satisfactori en un any marcat per la pandèmia del coronavirus. Aquest balanç es va presentar en el decurs de l’assemblea de socis compromissaris que va tenir lloc aquest dijous a la tarda a l’Auditori Municipal amb la participació d’uns quaranta compromissaris. La crisi ha tingut una incidència molt important en la reducció del nombre de socis, ja que en el tancament de l’exercici (que va de setembre de 2019 a agost de 2020) les pèrdues en aquest capítol van xifrar-se en una disminució de quasi 5.500 socis. S’ha passat dels 18.222 als 12.797.

La junta directiva va qualificar l’any com a "molt complicat" en l’aspecte econòmic. "Estem orgullosos d’haver tancat en positiu", va dir el tresorer, Albert Colet. "Però no ha estat per art de màgia." Colet va recordar que el capítol d’ingressos s’ha vist reduït en un milió d’euros sobre les quantitats previstes. Una realitat que ha obligat a reduir les despeses en la mateixa proporció. "Hem perdut prop de sis mil socis. Aquesta és una de les principals raons de la caiguda d’ingressos. I també no poder fer altres activitats a causa del tancament de les instal·lacions." En números absoluts, el CN Terrassa va ingressar 7.013.514 euros i va gastar 7.012.907, el que dóna un balanç positiu final de 607 euros.

Colet va afegir que aquesta realitat va obligar a prendre mesures dràstiques: l’ERTO que es va aplicar a la plantilla, la contenció en la despesa i la gestió de subvencions i ajuts oficials, com la condonació per part de l’Ajuntament d’una sèrie de subministraments que paga el club i un ajut del Consell Català de l’Esport.

L’assemblea va tenir un clar component econòmic i en el decurs de la mateixa també es va aprovar el pressupost de l’exercici 20-21. En aquest apartat, el pressupost ascendeix a 7,2 milions d’euros i s’ha previst un balanç positiu de 1.520 euros. La reducció pressupostaria amb relació a l’any anterior, supera els 800.000 euros. "Hem retrocedit a xifres de la temporada 15-16 en el capítol d’ingressos, per la reducció en patrocinadors i socis", va explicar el vicepresident, Joan Carles Rodríguez. "És el pressupost més difícil que hem hagut de fer per la situació d’incertesa que vivim." En tot cas, Rodríguez va afegir que s’havia fet un pressupost "optimista" en funció que el club vagi recuperant la normalitat. "Mantindrem la política de restricció de la despesa que ens obliga el moment actual. Però mirem al futur amb optimisme i amb la idea de mantenir la feina i els recursos propis obtinguts en els darrers anys."

Missatge optimista
El president del CN Terrassa, Jordi Martín, també es va referir a les conseqüències de la pandèmia en la seva intervenció davant els socis. "Ha frenat temporalment les expectatives de la utilització de l’esport com a factor de millora de la qualitat de vida, de socialització, de benestar o de salut. Però de forma conjunta, estem intentant afrontar el present i el futur amb plenes garanties de viabilitat per al club", va dir. "És evident que hem perdut massa social pel camí. Ara ens trobem en una etapa de transició perquè anem recuperant a poc a poc la vida social i la pràctica esportiva en el nostre club. Esperem refer-nos econòmicament d’aquest impacte i disposar de la solvència econòmica necessària per fer front a una bona oferta esportivai un manteniment de les instal·lacions que faci que tothom s’hi trobi a gust."

Martín va admetre que fer front a tots aquests reptes "no serà fàcil" i va afegir que la incertesa quan al futur era gran. "No sabem com ni quan finalitzarà aquest període, però la nostra responsabilitat ens obliga a lluitar i establir les bases perquè, un cop superat tot plegat, el club surti enfortit i segueixi una línia iniciada de trobar l’equilibri entre la gestió del dia a dia i la planificació dels objectius esportius i socials, la millora del manteniment i la dotació de nous espais esportius de qualitat, sempre amb la pràctica esportiva com a gran protagonista".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top