Publicitat
Esports

Un bon San Cristóbal va tutejar l’Europa

Acostumava a dir Pep Guardiola que tenir la pilota per tenir-la no té cap sentit. Que la possessió només és útil si té una finalitat. Va ser precisament aquesta finalitat el què li va faltar al San Cristóbal en la seva visita al Nou Sardenya per a enfrontar-se diumenge al líder invicte de la categoria, un Europa que ha encaixat només 5 gols en 9 partits.

En un duel amb els papers absolutament canviats, els escapulats van ser enormement eficaços i van saber viure de rendes davant d’un San Cristóbal que, sabent que l’Europa era el gran favorit, va optar per plantejar un partit descarat. Va voler tenir la pilota i va intentar generar perill de totes les maneres possibles. Va poder marcar primer, però va encaixar un gol als vuit minuts que li va condicionar la resta del matx. Els homes de David Vilajoana es van adjudicar la practicitat que caracteritza en aquesta lliga als de Ca n’Anglada.

El líder es va vestir d’aquip petit, es va tancar i es va limitar a refusar tots i cadascun dels atacs d’un San Cristóbal que es trobava còmode amb la pilota als peus i trenava accions de gran mèrit ofensiu. Als seus futbolistes els va mancar només encert en la passada final, que no és poc. No van saber gestionar les seves possessions ni van saber triar la millor opció en els metres finals. L’especulació va afavorir un Europa que va aprofitar una pilotada llarga del seu porter per tancar el partit al minut 76 de manera definitiva.

Si bé el primer gol semblava superable, el 2 a 0 va esdevenir un mur infranquejable per a un San Cristóbal que es va haver de conformar a acabar l’any perdent, però també oferint bones sensacions en un escenari de primer nivell, tot i no endur-se’n cap punt. Malgrat la derrota, l’equip va sortir reforçat després d’aquest darrer partit del 2020. Va demostrar que té diversos registres futbolístics i que és capaç de tutejar a qualsevol rival.

No perdien des de manresa
L’objectiu dels de Ballabriga continua, però intacte. Després de cinc partits consecutius sense perdre (des de la tercera jornada al camp del Manresa), els parroquials ho van fer el dia que van ensenyar el seu millor futbol, el més bonic, el més agosarat, el més poc encotillat i el més valent. Però els gols manen i aquesta derrota, la tercera en nou partits, els deixa en la setena posició amb els mateixos 12 punts que un Castelldefels que va empatar al camp de la Pobla de Mafumet. Després de Reis, els terrassencs rebran a casa Vilafranca i Pobla de Mafumet en dos duels en què necessitaran sumar per escalar posicions i complir amb l’objectiu d’acabar entre els sis primers i salvar-se.

El duel de la penúltima jornada de la primera volta va començar amb ocasions. Un xut de Chechu i una bona internada per l’esquerra de Tom que va fregar l’escaire van ser la carta de presentació del San Cristóbal. Eric, davanter centre de l’Europa, que va fer un gran treball de desgast al primer temps, va rematar al pal al minut 5. Tres més tard, Alfons Serra va aprofitar un mal refús de la defensa visitant per batre Zapico de xut creuat i fer l’1 a 0. Amb el mínim avantatge que els atorgava l’electrònic, els graciencs van decidir no córrer riscos. Es van començar a defensar i a sortir a la contra. Nolla i Alberto van generar perill per a l’Europa davant d’un San Cristóbal que buscava l’empat a través d’un futbol elaborat.

Al minut 31, Adri Rivas va intentar un gol olímpic, però la pilota va topar amb el pal. La velocitat de Tom per l’esquerra seguia sent el principal argument dels visitants, que per joc i ocasions mereixien un gol que ni arribava ni arribaria.

El San Cristóbal va entrar millor que el seu rival al segon acte. En sengles serveis de cantonada, Adri Rivas va obligar el porter Sergio a lluir-se i Mario Cantí va rematar de cap fora. Tot i no tenir la pilota, l’Europa seguia sent un rival perillós. Eric gairebé s’aprofita d’una mala entesa de Zapico amb la defensa al minut 57. El matx era cada vegada més d’anada i tornada i els parroquials es mostraven superiors.

Un futbol més directe
Veient que la possessió no es traduïa en gols, al minut 66 Ballabriga va fer entrar Roger Escamilla i Mario Domingo en el lloc d’Andy i Adri Rivas. Es va optar, a partir de llavors, per un futbol més directe i pràctic, però igualment intens. Mario Domingo i Mario Cantí van malbaratar dues ocasions i al minut 76, un servei de porteria de Sergio va arribar a David Jiménez, que es va trobar sol davant de Zapico i li va picar la pilota de vaselina amb gran subtilesa. El 2 a 0 va aniquilar el partit.

Amb més cor que cap, els de Ca n’Anglada ho van continuar intentant. L’escenari, però, era cada vegada més propici per als escapulats, que en tenien prou de deixar passar els minuts. L’Europa va tirar d’ofici i es va endur la seva sisena victòria. El San Cristóbal, per la seva part, va perdre, però va guanyar en credibilitat i autoestima a Gràcia.

CE EUROPA, 2

Sergio, Adri Guillén, Àlex Cano, Alberto, Guti, Pau López, Vilamitjana (Prats, minut 74), Alfons Serra (Varona, minut 83), David Jiménez, Eric (Fode, minut 66) i Nolla (Carlos Cano, minut 83).

CP SAN CRISTÓBAL, 0

Zapico, Óscar Sierra, Cristian, Adrien, Andy (Roger Escamilla, minut 66), Sergi Martínez, Chechu (Juanpi, minut 71), Adri Rivas (Mario Domingo, minut 66), Mario Cantí, Tom i Obispo (Abde, minut 82).

Àrbitre. Juan Manuel Martín Varas. Targetes grogues al local Alfons Serra i als visitants Tom i Oliver Ballabriga (tècnic).

Gols. 1-0, minut 8, Alfons Serra; 2-0, minut 76, David Jiménez.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top