Publicitat
Esports

Dani Olmo és plata

Espanya s’ha quedat sense or en caure per 2 a 1 davant del Brasil a la prórroga

Dani Olmo, amb la medalla de plata obtinguda a Yokohama.

No ha pogut ser. El futbolista terrassenc del Leipzig Dani Olmo ha tingut avui a tocar la possibilitat de convertir-se en el primer futbolista terrassenc a penjar-se una medalla d’or en uns Jocs Olímpics. El davanter de 23 anys ha estat una peça fonamental de la selecció espanyola, que ha perdut per 2 a 1 a la pròrroga de la gran final olímpica. Brasil ha revalidat el títol de campió. Espanya havia passat jugant pròrroga a quarts de final davant de la Costa d’Ivori i a semifinals davant del Japó. Però a la tercera pròrroga, Espanya ha caigut.

En una final molt equilibrada, Dani Olmo ha jugat els 120 minuts del partit (129 en realitat) i ho ha intentat tot per penjar-se l’or, tant en atac com en defensa. Olmo, un dels sis internacionals absoluts amb què ha comptat el seleccionador Luis de la Fuente, ha començat d’extrem esquerre, tot i que a mitjans del primer temps ha centrat la seva posició. L’ha defensat un Dani Alves que li treu quinze anys. Ha acabat atacant per la dreta i ho ha donat tot, per bé que no ha tingut el seu partit més lluït.

Espanya no ha pogut assolir la seva segona medalla d’or en futbol. La única continua sent la assolida al Camp Nou durant els Jocs Olímpics de Barcelona. Espanya ha aconseguit avui la seva tercera plata després de les de l’any 1920 i de la de Sydney 2000, on altres dos egarencs, Xavi Hernández i Albert Luque van perdre també la final, llavors davant el Camerún de Samuel Eto’o.

La final s’ha jugat a l’Estadi Internacional de Yokohama, de 72.000 places, però avui completament buit. Els brasilers han estat millors al primer temps. El davanter de l’Everton Richarlison ha errat al minut 38 un penal comès pel porter Unai Simón sobre Matheus Cunha. Passaven dos minuts del temps reglamentari, però, quan Cunha ha obert el marcador.

Espanya ha manat més a la segona part. Ha empatat al minut 61 amb un gran remat de primera de Mikel Oyarzábal a centrada de Carlos Soler. Ja a la pròrroga, un contracop transformat per l’exdavanter blaugrana Malcom ha, significat el 2 a 1 definitiu pels brasilers.

De totes maneres, Dani Olmo i els seus companys valoraran cada vegada més una medalla de plata que és del tot històrica, la quarta de tota la història del futnol olímpic espanyol. El bronze ha estat per Mèxic, que va superar divendres a la selecció amfitriona, el Japó.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top