Publicitat
Esports

La selecció espanyola busca aquest dimecres bitllet per a semifinals

Jordi Ruiz ha aportat 68 punts en els 113 minuts que ha disputat a la primera fase

Jordi Ruiz, a l'esquerra, en el partit del seu debut a la competició paralímpica / PARALIMPICOS.ES

Arriba l’hora de la veritat per a la selecció espanyola masculina de bàsquet en cadira de rodes. El combinat que prepara Óscar Trigo té a les seves files dos terrassencs: el jugador Jordi Ruiz i l’assistent Raúl Elia. Avui a les 8 hores a l’Ariake Arena de la capital japonesa, el combinat espanyol disputarà el duel de quarts de final dels Jocs Paralímpics de Tòquio davant d’Alemanya, quarta classificada del grup “B”. Espanya ha signat fins ara una primera fase immaculada, derrotant a Corea del Sud, el Canadà, Colòmbia, Turquia i el Japó. Ha acabat primera de grup i s’ha guanyat el dret d’enfrontar-se a un combinat alemany que ha tancat la primera frase del grup “B” amb un balanç de dues victòries i dues derrotes.

La jornada de quarts de final d’avui ha començat amb l’enfrontament entre la vigent campiona olímpica, la selecció dels Estats Units, i Turquia. Després de l’Espanya-Alemanya, a les 11.15 jugaran la Gran Bretanya contra el Canadà. La jornada es tancarà amb el matx entre el Japó i Austràlia.

Aquest divendres, en un horari encara per determinar, es disputaran les dues semifinals. La final es jugarà el darrer dia de competició, diumenge, a les 5.30 hores. Abans, a les 3 de la matinada, es dirimirà la medalla de bronze. El combinat espanyol s’ha fixat com a objectiu innegociable ser present a la lluita per les medalles. No en va, és l’actual subcampió paralímpic després de caure fa cinc anys a la final de Rio de Janeiro davant dels Estats Units, que continua essent la gran favorita a l’or.

Jordi Ruiz, peça essencial
L’aler de 30 anys Jordi Ruiz és un dels homes fonamentals en el combinat d’Óscar Trigo. El de Can Jofresa va resultar una peça molt important en els cinc partits de la primera fase que es van disputar la setmana passada. Va ser a la pista 113 dels 200 minuts, el que suposa una presència del 56%. Contra Turquia va jugar 35 minuts, pels 28 davant de Corea del Sud, els 21 amb el Canadà, els 19 amb el Japó i els 10 contra Colònia, que va ser el matx en el qual va disposar de més minuts.

Ruiz ha anotat en els cinc partits de la primera fase i ha col·laborat en totes les facetes del joc: assistències, rebots en tots dos taulells i recuperacions. L’actual jugador del Bidaideak Bilbao BSR ha treballat moltíssim en defensa, però també ha aportat punts en atac.

Ha anotat 68 punts en els cinc partits que s’han disputat, el que suposa una mitjana superior als 13 punts per partit. Seus han estat 68 dels 375 punts anotat per la selecció espanyola, un total del 1. Per ara, la seva màxima anotació la va signar en el partit contra Turquia, en el qual va anotar 20 punts en els 35 minuts dels quals va disposar. En el duel inaugural davant dels coreans va fer 16 punts, els mateixos que davant del Canadà. Davant dels japonesos va fer 10 punts en 19 minuts. La seva pitjor anotació va ser el dia de Colòmbia, amb 6 punts en 10 minuts disputats. Avui toca Alemanya.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top