Publicitat
Esports

Bronze de Sarai Gascón als 100 papallona

Acaba la seva participació a Tòquio amb dues medalles

Sarai Gascón acumula ja vuit medalles paralímpiques en els quatre Jocs que ha disputat / PARALIMPICOS.ES

Nova proesa al Tokyo Aquatics Centre. La nedadora terrassenca Sarai Gascón ha aconseguit aquest divendres la seva segona medalla als Jocs Paralímpics de Tòquio. Després de la plata assolida dimarts als 100 metres lliure S9, en els 100 papallona S9 d’aquest dijous s’ha penjat el bronze en completar una espectacular final. La terrassenca ha signat un temps d’1’08″43. S’ha quedat a només 21 centèsimes de la medalla de plata, que ha correspost a la nord-americana Elizabeth Smith (1’08″22). La campiona paralímpica de la distància ha estat l’hongaresa Zsofia Konkoly, gran favorita, que ha signat un registre d’1’06″55.

Igual que en les tres proves que havia nedat prèviament, Sarai Gascón ha demostrat avui una enorme capacitat de superació i de lluita. A les sèries havia signat un temps d’1’10″63, el cinquè millor registre de les nou nedadores que han pres part en els 100 papallona SB9. Però a la final no s’ha guardat res i ha rebaixat en 2″20 el temps de les eliminatòries. Ha estat capaç de penjar-se la seva segona medalla paralímpica a Tòquio (la vuitena de la seva carrera en uns Jocs Paralímpics) en una final on hi havia les dues nedadores més ràpides del món i la vigent plusmarquista mundial, la neozelandesa Sophie Pascoe, que s’ha hagut de conformar amb una cinquena posició.

A per la tercera medalla

Després d’uns primers 50 metres molt equilibrats, Sarai s’ho ha jugat tot en el tram final de la prova. Ha anat avançant posicions i ha arribat 44 centèsimes abans que la britànica Toni Shaw, que ha acabat quarta amb un temps d’1’08″87.

Aquest mateix divendres, Gascón lluitarà per la seva tercera medalla a Tòquio a la final del relleu espanyol dels 4×100 metres estils femenins, fet que li permetria igualar el rècord de Rio de Janeiro 2016, on es va penjar tres medalles de plata. De moment té una plata als 100 metres lliure i un bronze als 100 papallona.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top