Publicitat
Esports

Els herois de l’Atlètic comparteixen la Copa del Rei a casa

No sé quants minuts fa que vau guanyar la Copa, però: Enhorabona. I ‘punto’.” Són paraules del president de la Federació Catalana de Hockey, Xavi Adell, que va voler finalitzar el seu discurs amb una picada d’ull al cap d’equip de la primera plantilla de l’Atlètic, l’incombustible Pere Freixa, que s’ha dedicat diversos dies a comptar a les xarxes socials quants minuts han anat passant des que diumenge a primera hora de la tarda l’Atlètic va aixecar la setzena Copa del Rei de la seva història.

La sala d’actes del xalet de Can Salas era plena de socis, familiars i aficionats que no es van voler perdre l’acte de reconeixement que l’Atlètic Terrassa havia preparat als 18 herois que van derrotar el Polo a casa del Polo a la final de la 105a edició de la Copa del Rei. Tots ells van sentir el seu escalf. També els joves jugadors de l’equip infantil, que es van guanyar també el passat cap de setmana a Barcelona el dret a viatjar als Països Baixos per disputar l’EHL sub-14 amb el primer equip. De fet, fa només sis anys, en aquest conjunt infantil hi havia jugadors com Pepe Cunill, Grau Albert, Joan Dalmases i Arnau Pérez. Aquest és el cordó umbilical invisible que encadena una generació rere l’altra a Can Salas.

Els capitans Marc Sallés i Marc Vizcaino, entrant a la sala amb la Copa del Rei / ALBERTO TALLÓN

Ho sap bé el president del club, Josep Maria Biosca, que entre els anys 1982 i 1992 va fer de cap d’aquest d’aquell llegendari Atlètic de les 9 lligues. “Diumenge, quan tots vam sentir aquell ‘clec’ tan fort a la porteria del Polo, vam ser molt feliços. I vosaltres ho vau fer possible. A la llotja, sentia que la gent us elogiava, deia que la toqueu molt bé. Seguirem confiant en vosaltres i intentarem tornar aquí amb algun altre títol aquesta temporada”.

Adell es va sumar també en el seu parlament al capítol de les confidències. “Jo era també a la zona noble. Quan faltaven 54 segons molta gent del meu voltant es va aixecar, preparant-se per als ‘shoot-outs”. Als que tenia al costat em vaig permetre advertir-los que faltaven 54 segons i que al camp hi havia l’Atlètic”. El president de la Federació Catalana va elogiar l’ADN i l’esperit de lluita d’un equip que mai no es rendeix. “I això mai no és casualitat”, va dir.

Van tancar l’acte el capità Marc Sallés i l’entrenador Xero Gasol, que van fer de portaveus de la plantilla. L’internacional va recordar que “la Copa ha estat la cirereta d’una gran primera volta” i va demanar als seus companys que segueixin treballant, perquè “si no millores, empitjores”. En al·lusió a una mítica frase de la història del cinema de Tarantino, va esperonar l’equip a seguir pensant en gran. I va afegir: “Sempre he dit que els grans fem que no es perdin els partits, però els joves els guanyen”.

Va tancar l’acte l’entrenador, un Xero Gasol que va aixecar diumenge la seva primera Copa. “Entreno des dels 16 anys i si hi ha un equip que té una aura i un ‘feeling’ especial és aquest. No ha estat fàcil substituir els vuit jugadors que vam perdre, però ho hem fet. Aquest és un grup humà increïble i reflexa a la perfecció els valors d’aquest club”. I mirant als ulls els seus jugadors els va dir: Us repto a seguir fent història al vostre club”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top