Publicitat
Esports

El CN Terrassa afronta la Copa d’Espanya de Clubs de natació amb l’objectiu de la permanència

La competició se celebrarà a la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu

Equip masculí del Club Natació Terrassa que competirà a Barcelona

El CN Terrassa disputarà entre dimecres i dijous la 31a Copa d’Espanya de Clubs de Divisió d’Honor de natació que se celebrarà a la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu. La competició de referència per equips de la temporada aplegarà els vuit millors clubs espanyols en categoria masculina i femenina.

El tècnic Eugeni López remarca que la permanència és l’objectiu cabdal i considera que la fita resultarà més complicada per a l’equip femení. “Tenim sis baixes molt rellevants respecte a la temporada passada, com ara Melani Costa, Julia Luis, Cristina Garcia Kirichenko o Andrea Prades, que han deixat de nedar o han canviat de club. Dit això, hem de treure el màxim de nosaltres mateixes i no donar res per fet. No ens rendim abans d’hora i lluitarem per continuar a Divisió d’Honor”. López explica que l’equip comptarà amb l’ajut de tres nedadores franceses que reforçaran el club específicament per aquesta competició. Es tracta d’Adele Blanchetiere, “que assumirà el rol de bracista titular, atès que tenim una mancança en aquest estil”; Joana Otxanda Desbordes, “velocista en proves de crol i papallona i que participarà en els relleus”; i Clara Sgaramella, “que neda proves de crol i esquena”. Completen l’equip Janna Blaya, Maria Buch, Aida López, Berta Martínez, Claudia Reato, Gisela Guerrero, Meritxell Puig, Iris Ferrer i Mireia Rizo.

Assenyala el tècnic local com a rivals per a la permanència el CDN Bidasoa XXI i els dos clubs que pugen de Primera Divisió, el CN Santa Olaya i el Club Tenis Elche. “Ens hem de trencar la cara amb aquests tres clubs per evitar les dues darreres places, que condueixen al descens”. Els altres quatre equips que disputaran la Copa d’Espanya de Clubs de Natació Divisió d’Honor en categoria femenina són el CN Sant Andreu, el CN Sabadell, el CD Gredos San Diego i el CN Barcelona.

Permanència difícil també per a l’equip masculí

Quant a l’equip masculí, López entén que l’objectiu de seguir entre els vuit millors clubs d’Espanya també és exigent. “Hem patit dues baixes importants, Marcos Gil, que ha canviat de club, i Mario Mollà, que té una beca als Estats Units que li impedeix competir amb nosaltres. És una absència molt sensible, ja que estaria entre els tres millors en les quatre proves que nedaria i ens ajudaria molt en els relleus”. Tot i això, l’entrenador del CN Terrassa manté el mateix discurs que amb l’equip femení. “No cal lamentar-nos més del compte. Som els que som i ens hem de deixar la pell per mantenir la categoria”. Els contrincants directes dels egarencs seran els dos nouvinguts a la categoria, el CN Alcalá i el CDN Bidasoa XXI. També competiran el Real Canoe NC, el CE Mediterrani, el CN Sabadell, el CD Gredos San Diego i el CN Sant Andreu. Com en el cas femení, el setè i vuitè classificat baixaran a Primera Divisió. L’equip masculí que es desplaçarà a la capital catalana està format per David Benítez, Víctor de Pablo, Miguel Durán, Albert Mataró, Guillem Lázaro, Eric Rodelas, Adrián Santos, Adrià Roy, Oriol Pérez, Guillem Pérez, Joan Ruiz i Ferran Siré.

Sistema de competició

En la Copa d’Espanya de Clubs, es disputen totes les proves pel sistema de contrarellotge i en dues sèries, la primera amb el segon millor temps d’inscripció de cada club i la segona amb el millor temps d’inscripció de cada club, a excepció dels relleus, en els quals participa un únic equip per club. La posició obtinguda aporta uns punts que es van acumulant fins a establir la classificació final. Al marge de les proves individuals, el programa es completa amb els relleus 4×50, 4×100 i 4×200 metres lliure i 4×50 i 4×100 metres estils masculins i femenins, que esdevenen especialment rellevants ja que puntuen doble. Les proves es desenvoluparan en doble sessió de matí i tarda. Dimecres arrencaran a les 9.30 hores i es reprendran a les 17.30, mentre que dijous la sessió matinal començarà de nou a les 9.30 i la de tarda, a les 17 hores.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top