Publicitat
Esports

Espanya truca a les portes de les semifinals

La selecció disputa els quarts de final amb Austràlia

Xantal Giné, a l'esquerra, amb Gigi Oliva / Nebridi Aróztegui

La Copa del Món femenina de hockey arriba al seu moment determinant. I aquest dimecres, a les 21.30 a l’Estadi Olímpic de Terrassa, la selecció espanyola es juga la presència a les semifinals de la competició enfrontant-se Austràlia als quarts de final. La selecció d’Adrian Lock afronta un partit de la màxima dificultat contra un dels grans equips del hockey mundial, però ho fa amb l’ambició de voler sorprendre un rival d’aquest potencial i entrar de ple en la lluita per les medalles. El suport de l’afició egarenca esdevé clau per fer aquest pas endavant i posar a l’agenda la semifinal del pròxim dissabte.

“Serà un partit emocionant”, diu el seleccionador espanyol. “Ja he dit que el nostre equip ha crescut i estem preparats per lluitar per la victòria. El suport del públic serà fonamental, com ho va ser contra l’Índia. Jo li diria a la gent que vingui, que gaudeixi d’un Mundial perquè no sabem quan podrem tornar a fer-ho a casa nostra.”

Adrian Lock, seleccionador espanyol / Nebridi Aróztegui

Espanya es trobarà un rival que, fins ara, ha signat una trajectòria impecable en aquesta Copa del Món. Va entrar de forma directa als quarts de final després de ser primera del grup “D” amb un ple de tres victòries en tres partits. El seu joc consistent i físic la converteixen en una de les aspirants al podi d’aquest campionat. Però Espanya també ha demostrat estar a l’alçada dels millors. I un cop passada la barrera dels vuitens de final, la pressió de fer un bon resultat al Mundial baixarà de forma notable.
Austràlia domina el balanç històric dels seus enfrontaments amb Espanya. El conjunt oceànic ha guanyat 14 vegades a les espanyoles, ha empatat en 6 oportunitats i en dues ocasions s’ha registrat victòria d’Espanya. Això sí, la darrera victòria d’Espanya contra Austràlia no és llunyana i no va ser en un partit qualsevol. Va ser en l’encontre per la medalla de bronze del darrer Mundial de Londres el 2018 i Espanya va guanyar per 3 a 1, obtenint la seva única medalla, fins ara, en aquesta competició. El darrer enfrontament entre les dues seleccions va ser als Jocs Olímpics de Tòquio, al primer partit del torneig, amb victòria australiana per 3 a 1.

“No he jugat mai contra elles, però sabem que és un equip molt dur, molt complicat de guanyar”, explica la jugadora espanyola Laia Vidosa. “Serà un partit molt físic en el qual caldrà defensar molt bé.”

La selecció australiana, dirigida per Katrina Powell, ha estat tres vegades campiona olímpica en la seva història, ha guanyat en dues oportunitats la Copa del Món i ha pujat al podi d’aquesta competició en quatre oportunitats més, en tres ocasions com a subcampiona i en una per recollir la medalla de bronze.

La jugadora terrassenca Clara Ycart / Nebridi Aróztegui

La defensa, una de les claus

La jugadora terrassenca Clara Ycart va ser una de les destacades en la victòria contra l’Índia. Ara, tornarà a ser protagonista d’un altre partit de la màxima exigència. “Austràlia serà un rival molt fort, però si fem un bon partit tenim moltes opcions de guanyar”, diu en un discurs ple de confiança. En la seva opinió, el domini dels diferents registres demostrat al darrer partit pot ser molt important. “Sempre intentem dominar els partits, però hem de saber jugar en altres escenaris. I aquestes situacions on la defensa és clau ens la trobarem més a mesura que avanci el torneig, perquè els rivals són més forts.”

Argentina s’enfronta a Anglaterra / Nebridi Aróztegui

La jornada

La jornada d’aquest dimecres a Terrassa té un altre plat fort a partir de les 19 hores. Serà el partit que enfrontarà les seleccions d’Anglaterra i de l’Argentina, també corresponent als quarts de final. Les argentines semblen les favorites davant un rival també potent i que arriba de golejar Corea als vuitens de final, però tindran a favor el suport de la graderia amb la nombrosa colònia argentina que ha estat present en altres partits del campionat. La jornada a Terrassa es completa amb dos partits més de la part baixa del quadre. Primer, a les 14 hores, jugaran Canadà i Corea en la part corresponent a la lluita de la tretzena a la setzena posició. I a les 16.30 les protagonistes seran l’Índia i el Japó, que estan optant a la novena plaça del campionat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Espanya truca a les portes de les semifinals
To Top