Publicitat
Esports

Dani Olmo jugarà el Mundial de Qatar

Serà el quart futbolista terrassenc que disputi una fase final de la Copa del Món

El davanter terrassenc Dani Olmo és un dels futbolistes convocats per disputar el Mundial de Qatar amb la selecció espanyola. El seleccionador espanyol, Luis Enrique Martínez, ha anunciat aquest divendres la llista de 26 jugadors que formaran el combinat estatal. Olmo, que milita en el Leipzig alemany, ha reaparegut en les darreres setmanes després de superar una lesió al genoll que va fer perillar la seva presència a la cita mundialista. El jugador egarenc ha estat un fix a les convocatòries del combinat estatal en l’etapa de Luis Enrique Martínez com a seleccionador absolut.

Olmo es convertirà en el quart futbolista terrassenc que prengui part en una fase final d’una Copa del Món. La llista la va inaugurar Josep Parra en el Mundial de Brasil de 1950. El defensa central, nascut a Blanes però establert a Terrassa, va debutar amb la selecció espanyola en el partit de tornada de l’eliminatòria de classificació contra Portugal disputat a Lisboa. A la fase final de la competició, només es va perdre el partit inaugural contra els Estats Units. Després va participar en els cinc partits posteriors. Espanya es va classificar en la quarta posició.

En el Mundial de Corea i Japó de 2002 es va donar un fet inaudit amb la participació de dos jugadors terrassencs en el campionat, Xavi Hernández i Albert Luque. Pel que fa a la seva participació, Xavi va intervenir en tres partits (un d’ells com a titular) i Luque en dos. Mentre que Luque no va tornar a prendre part en cap altra fase final d’un Mundial, Xavi ho va fer en tres més, A Alemanya 2006 va disputar quatre encontres (tres com a titular), a Sud-àfrica 2010 en 7 (tots ells com a titular) proclamant-se campió del món, i a Brasil 2014 només en un.

Dani Olmo completarà amb aquest Mundial un full de servei esplèndid, ja que fins ara ha participat en uns Jocs Olímpics, on va guanyar la medalla de plata, i en una Eurocopa, disputant les semifinals. Amb la selecció sub-21, a més, es va proclamar campió d’Europa. Amb la selecció absoluta ha disputat 24 partits i ha marcat 4 gols.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Dani Olmo jugarà el Mundial de Qatar
To Top