Publicitat
Diners

Llogari Casas, premiat per la seva aportació en l’àmbit de la realitat augmentada

Llogari Casas va tornar fa un any a Catalunya després de passar-ne sis entre Londres, Edimburg i Los Ángeles

El terrassenc Llogari Casas Cambra, professor associat de la Universitat Napier d’Edimburg i CEO de l’empresa 3Finery LTD, ha resultat guardonat en els Premis d’Investigació de la Sociedad Científica Informática de España (SCIE) Fundación BBVA 2021. L’egarenc ha estat premiat en la categoria de joves investigadors informàtics per les seves aportacions “significatives” en el camp de la computació gràfica i realitat augmentada a nivell internacional, tant en l’àmbit empresarial com acadèmic i per la transferència dels resultats de la seva investigació mitjançant la creació d’una “spin-off” universitària.

Casas va cursar el Grau en Multimèdia del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), centre docent adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i ubicat al Campus de la UPC a Terrassa, és doctor en realitat augmentada i té una àmplia experiència en desenvolupament web i iOS (el sistema operatiu dels dispositius d’Apple). Va ser becari durant un any a Disney Research Los Angeles i va guanyar una prestigiosa beca Marie Curie de la Unió Europea de 36 mesos. Actualment és el CEO (chief executive officer) de 3Finery LTD, una empresa sorgida de la Universitat Napier d’Edimburg en el context de més de quatre anys d’investigació sobre tecnologies avançades de comunicació d’avatar immersiva en àudio i visual. Així, 3Finery LTD ofereix una innovadora solució de realitat augmentada que dona vida als objectes mitjançant dispositius mòbils. “Del doctorat en va sortir una patent que és la base de l’empresa. De moment tenim un prototip i ara estem treballant per tenir una solució llesta per al mercat a finals d’any”, explica Casas.

“La idea és tenir una aplicació que identifiqui els objectes i faci que cobrin vida de forma realista i puguin interactuar amb l’usuari”, comenta l’egarenc, que creu que aquesta solució podria implementar-se tant en l’àmbit de l’entreteniment com el del màrqueting publicitari, entre altres. “Estem treballant per fer alguns projectes pilot en museus”, diu.

Casas és també el CSO (chief strategy officer) de Flash Park SL, una “start-up” espanyola que treballa per proporcionar una solució revolucionària per trobar places d’aparcament de manera eficient als carrers de la ciutat mitjançant un sistema de detecció d’aparcament automàtic que funciona sense la interacció de l’usuari i manté una petjada de carboni nul·la.

Per a ell, aquest premi, dotat amb 5.000 euros, suposa un reconeixement a tota la feina i recerca que ha fet els últims anys, però també a “tot el potencial que té Espanya en el sector informàtic”, diu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top