Publicitat
Diners

EFF Spain, Bio-Fil i Hercal, guanyadores dels Premis Cambra 2022

Les tres empreses vallesanes han estat escollides d’entre 36 candidatures presentades

El jurat dels Premis Cambra

European Flavours & Fragrances (EFF) Spain, Bio-Fil i Hercal Diggers són les tres empreses guanyadores de les diverses categories obertes a concurs dels Premis Cambra 2022. Així ho ha donat a conèixer aquest divendres la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, després que el dilluns passat es reunís el jurat dels guardons per deliberar sobre les 36 candidatures presentades i decidir-ne les guanyadores.

Premi Cambra 2022 a la Internacionalització

European Flavours & Fragrances Spain, amb seu a Rubí, s’endú el Premi Cambra 2022 a la Internacionalització. Fundada el 2013, l’empresa es dedica a la fabricació i la comercialització d’aromes destinades a la indústria de l’alimentació i les begudes.

Amb clara vocació internacional des de la seva creació, la companyia, que té 22 treballadors, desenvolupa un model d’exportació directa a clients estratègics de països emergents, agents comercials i distribuïdors exclusius, a més de comptar amb filial comercial i oficines comercials internacionals. Actualment, exporta els seus productes a 36 països d’arreu del món, entre els quals s’hi troben Nigèria, Marroc, Regne Unit, Turquia, Emirats Àrabs Units, Ucraïna, Rússia, Filipines, Kuwait, Malàisia, Jordània, Pakistan, Singapur, Ghana, Vietnam, Kènia i l’Aràbia Saudita, entre d’altres.

“Amb l’aplicació d’una estratègia “close to market”, la companyia coneix i actualitza de forma continuada les necessitats dels seus clients, per oferir-los aquells productes que requereixen. European Flavours & Fragrances Spain manté una política de millor, adaptació i innovació dels productes i serveis orientada al posicionament en els mercats internacionals, amb la incorporació de laboratoris de R+D. A més, compta amb un pla de formació i sensibilització en internacionalització per al seu equip professional”, destaquen des de la Cambra.

Premi Cambra 2022 a la Innovació

Per la seva banda, Bio-Fil és la guanyadora del Premi Cambra 2022 a la Innovació. Biología i Filtración SL (Bio-Fil), va néixer l’any 2011 i es dedica a la creació, patent i millora dels sistemes de tractament de les aigües residuals, tant municipals com industrials. Compta amb oficines a Terrassa i a Santa Eulàlia de Ronçana i ha registrat diferents patents de sistemes biològics i productes.

Darrerament, ha dissenyat un nou procés innovador que unifica dues tecnologies en una més compacta; un procés que permet augmentar la capacitat de tractament d’una depuradora municipal en més d’un 35% sense necessitat d’ampliar l’obra civil, eliminant la totalitat de la matèria orgànica i una gran part dels contaminants emergents, i permetent canviar el color de tot tipus d’aigua sense la necessitat d’afegir reactius químics.

El projecte s’ha dut a terme en el marc del programa Ris3Cat d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat empresarial de la Generalitat de Catalunya, que està centrat en la elaboració d’estratègies de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent que s’ajustin al potencial d’innovació.

Premi Cambra 2022 a la Sostenibilitat

La última categoria a concurs, la del Premi Cambra 2022 a la Sostenibilitat ha recaigut en l’empresa egarenca Hercal Diggers. La companyia va néixer l’any 2006 i es dedica al sector de la construcció: obra civil, moviment de terres, enderrocs i fabricació d’àrids reciclats i de formigó. Recentment ha posat en marxa a Terrassa la planta de valorització de residus H-Zero, la primera i única instal·lació estatal que transforma els residus de la construcció en àrids reciclats rentats d’excel·lent qualitat i aptes per a la fabricació de formigó sostenible. Així, Hercal Diggers, especialista en enderrocs, recicla la runa i racionalitza l’ús de materials naturals a l’hora de produir formigó, ja que utilitza els àrids reciclats rentats obtinguts al procés. Amb la planta H-Zero, Hercal Diggers persegueix aconseguir ser neutre en emissions. De fet, l’any 2021, la companyia va tractar 100.000 tones de residus, que es van reciclar i no van anar a parar a abocadors.

A més, amb l’objectiu de descarbonitzar part de l’activitat industrial, han incorporat 3.000 m² de plaques fotovoltaiques en la seva nova seu, reduint el consum energètic de les oficines i de la planta. Han incorporat una planta de decantació que els permet reutilitzar el 100% de l’aigua utilitzada en el procés de rentat dels àrids, així com una excavadora híbrida i carregadors elèctrics a l’aparcament de la companyia per a un procés de substitució de la flota de vehicles cap a cotxes elèctrics.

Una gala que reivindicarà la finalització del Quart Cinturó

Els Premis Cambra 2022 es lliuraran en el marc d’un acte relacional al Teatre de la Passió d’Olesa, el proper dijous 14 de juliol a la tarda, que té com a repte combinar tres elements clau dels valors que aporta l’entitat: el reconeixement als mèrits empresarials en diferents facetes, la creació d’un espai relacional per al teixit empresarial i reivindicar els interessos generals de les empreses del territori per al foment de l’activitat econòmica en general. L’acte combinarà espectacle, entreteniment i reconeixement a les empreses de la demarcació.

En aquest sentit, i conjuntament al lliurament dels diferents premis, aquesta nova edició dels Premis Cambra sota el títol “La real Passió d’Olesa: la B40”, se centrarà en la reivindicació de la finalització del Quart Cinturó com a “infraestructura cabdal per l’activitat socioeconòmica de la demarcació de la Cambra, de Catalunya en general i on el potencial d’Olesa de Montserrat és molt significatiu”.

L’acte comptarà amb la presència i intervenció de Xavier Flores, Secretari General d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) del Govern d’Espanya; a qui acompanyarà, també amb participació activa, Ricard Font, Secretari General del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.

A més dels Premis Cambra oberts a la participació, com és tradicional, també hi haurà un Premi Cambra 2022 que reconeixerà la Trajectòria Empresarial d’un empresari/empresària de la demarcació i que s’atorga a proposta del Comitè Executiu de la Cambra de Terrassa. L’escollit es farà públic en els propers dies.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top