Publicitat
Diners

La Cecot vol convertir la Nit de l’Empresari en un acte “carbon neutral”

La patronal celebrarà el 25 d’octubre una nova edició de la gala de lliurament dels Reconeixements al Progrés Empresarial, enguany centrada en l’aposta per reduir les emissions de CO2

L'última edició de la Nit de l'Empresari / Nebridi Aróztegui

La 27a Nit de l’Empresari, la gala de lliurament dels Reconeixements al Progrés Empresarial de la Cecot, se celebrarà el pròxim 25 d’octubre entre el Teatre Principal i els jardins de la seva seu institucional a Terrassa en un acte en què la patronal vol fer palesa la seva aposta per reduir les emissions de CO2. L’entitat torna a escollir l’àmbit energètic dins l’eix de treball per la competitivitat de les empreses com a missatge però a diferència del 2019 on es va reivindicar l’autogeneració i autoconsum energètic amb fonts d’energia sostenibles, enguany la Cecot fa una passa més per assolir la reducció d’emissions de carboni de qualsevol activitat econòmica o productiva.

“Tant la Cecot com les entitats col·laboradores hem assumit el repte de fer de la Nit de l’Empresari de 2022 un esdeveniment ‘carbon neutral’ a partir d’aquesta edició”, explica el president de l’associació, Xavier Panés, que considera que “està deixant de ser una opció per passar a ser una obligació, tant per la necessitat econòmica i mediambiental d’un creixement sostenible, com pel compromís social amb les noves generacions”. Així, es calcularà la petjada de carboni de l’acte del dia 25 d’octubre, es desenvoluparan propostes de reducció d’emissions per a la propera edició i es compensaran les emissions que els tècnics de l’Oficina per la Transició Energètica (OTE) de la Cecot calculin per aquesta primera edició mitjançant una aportació econòmica a un projecte de reforestació, registrat i monitoritzat pel Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

“Reivindicar el Vallès des del Vallès”

Després d’uns anys celebrant la Nit de l’Empresari a Barcelona, l’any passat la gala ja va tornar a la ciutat i enguany es tornarà a organitzar aquí. “Tornem a celebrar la Nit de l’Empresari a Terrassa refermant el nostre compromís amb el teixit empresarial d’una de les regions més industrialitzades del sud d’Europa com ho és el Vallès”, diu Panés. “Vam estar uns anys reivindicant les necessitats del teixit productiu, logístic i manufacturer del Vallès a la capital catalana, però com a preludi de l’aprovació del pla estratègic aprovat a principis d’aquest any, el 2021 ja es va decidir organitzar la Nit de l’Empresari a la nostra seu per reivindicar el Vallès des del Vallès”, afegeix.

En l’acte es lliuraran els Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial, que van obrir el període de presentació de candidatures el juliol i el tancaràn aquest divendres. Enguany hi haurà nou guardons, set d’ells dins de concurs i dos a proposta del comitè executiu de la patronal. Així, es reconeixerà l’eficiència energètica i la sostenibilitat, la transformació digital i innovació tecnològica amb premis per a tres sectors (indústria, comerç, i serveis) i la millor jove iniciativa empresarial. CaixaBank lliurarà el seu reconeixement la pime responsable i el Grupo Preving, el seu premi a l’empresa saludable.

Fora de concurs i a proposta del comitè executiu, es lliurarà un guardó a un gremi o associació empresarial o entitat i a una personalitat i es farà una menció especial a empreses centenàries.

El jurat dels guardons es reunirà el 6 d’octubre.

 

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La Cecot vol convertir la Nit de l’Empresari en un acte “carbon neutral”
To Top