Publicitat
Festa Major

Deu anys de música alternativa d’aquí i d’allà

La plaça del Vapor Ventalló es tornarà a omplir enguany de grups i cantants de l’escena independent. L’Espai Vapor comença aquest divendres a la nit una edició especial, la desena

El “youtuber”, cantant i compositor Rojuu actuarà la nit de dissabte a diumenge (00.10 hores)

Un dels secrets més ben guardats de la Festa Major de Terrassa és sempre el de les actuacions musicals. L’anunci dels caps de cartell acostuma a ser tema de conversa entre els egarencs de totes les edats, generant sempre opinions de tota mena. Més enllà d’aquests artistes i grups més comercials, però, hi ha força terrassencs que passen més o menys per sobre d’aquesta informació quan els mitjans de comunicació ens fem ressò de les activitats de Festa Major, i van directes a buscar els noms propis d’un festival que s’ha anat fent lloc dins de la programació de la Festa Major de Terrassa: l’Espai Vapor.

Va néixer l’any 2012, amb la programació artística, la gestió, la promoció i la difusió a càrrec d’Indirecte, i des d’aleshores s’ha celebrat cada any, amb l’excepció del 2020. Així doncs, enguany arriba a la desena edició.

Al llarg de tots aquests anys, l’Espai Vapor s’ha anat consolidant com l’espai per a l’escena independent o alternativa de la Festa Major de Terrassa. Hi han passat artistes molt diversos, alguns dels quals hi han estat presents en més d’una edició com Los Punsetes (2015 i 2018), The Pinker Tones (2013 i 2018), Pony Bravo (2014 i 2018), Pantaleó (2015 i 2017) o L’exèrcit d’Islàndia (2013 i 2017). També hi han actuat artistes catalans tan carismàtics com Joan Colomo o Albert Pla i cantants i grups espanyols de renom com Triángulo de Amor Bizarro, La Bien Querida, Delorean, Carolina Durante o Hinds. A més, el 2017 hi va ser el Guincho, que després va ser coproductor i coautor de l’àlbum “El mal querer” de Rosalía, amb qui va publicar “Con Altura” (també amb J Balvin) i que ara frega el milió d’oients mensuals a Spotify.

Cariño va actuar a l’abril a un dels festivals internacionals més rellevants, Coachella ,i aquest dissabte tocarà a Terrassa

Per cert, potser no sabíeu que una de les cantants del moment, Rigoberta Bandini, també ha actuat a l’Espai Vapor. Bé, no és ben bé així. No era Rigoberta Bandini qui va ser l’any 2012 a la primera edició del festival, sinó la dona que s’amaga darrere d’ella, Paula Ribó, que va fer-hi parada amb The Mamzelles, que uns mesos després del seu pas per Terrassa van fer-se famoses amb el mític anunci de la campanya “Envàs, on vas”.

Enguany, el cartell de l’Espai Vapor presenta noms com El Columpio Asesino (ja hi van ser l’any passat), Cariño, Rojuu, La Plata, b1n0 Feat. Phoac i Núria Graham, i Depresión Sonora. Com és habitual, també hi haurà lloc per a l’escena local amb grups com Secundaria.

Després del trasllat l’any passat a Can Jofresa, l’espai enguany torna a la seva ubicació habitual: la plaça del Vapor Ventalló.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Deu anys de música alternativa d’aquí i d’allà
To Top