Publicitat
Festa Major

Les Espurnes de Diables cremen per primer cop

Els actes de foc són unes de les activitats més lluïdes de la Festa Major de Terrassa, amb el Raval Infernal de divendres i el correfoc de dissabte com a propostes principals. Els protagonistes són adults, però els nens també hi tenen lloc.

Demà a les 21.30 hores no faltaran a l’actuació dels grups de foc infantils, a la plaça de Ricard Camí. Entre tots els que hi participen, n’hi ha uns que s’estrenen: les Espurnes de Diables de Terrassa.

Els membres d’Espurnes de Diables de Terrassa, amb les seves famílies / Cedida

La colla gran es va fundar fa més de 40 anys, però no ha estat fins ara que han decidit crear un grup de foc infantil vinculat a l’entitat. “És un projecte que vam iniciar amb la pandèmia, però amb l’arribada de la Covid-19 vam haver d’aturar”, explica Gerard Gómez. El cap de colla comenta que Diables de Terrassa s’ha anat renovant constantment i té una mitjana d’edat molt jove i “ha arribat un moment en què els Diables de tota la vida, aquells que ja tenim nens, quedem una mica fora, i volem continuar fent cultura de foc”. Per això, alguns d’ells van decidir crear una colla infantil vinculada a la d’adults. Així, “nosaltres recuperem la nostra cultura i, a més, la transmetem als nostres fills, amb tots els valors associats”, indica Gómez.

De moment, el grup el formen set nens amb edat per poder manipular estris de foc (entre 8 i 16 anys) i cinc infants més petits que els acompanyen. Són fills d’antics diables. “Hem començat així, però la idea és obrir el grup a tothom que ho vulgui a partir de l’any vinent”, diu Gómez.

El seu objectiu és arribar a tenir dotze figures diferents, set d’elles relacionades amb els pecats capitals, però de moment han començat només amb forques.

A més de l’actuació de grups de foc infantil, Espurnes de Diables de Terrassa participarà en la cercavila de dissabte a la tarda i a la infantil de dilluns. Serà el seu debut.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top