Publicitat
Festa Major

L’eufòria castellera torna a plaça

Castellers i Minyons agafen amb ganes la primera Festa Major sense restriccions després de la pandèmia

Pilars de Minyons i Castellers de Terrassa per la Festa Major de Terrassa del 2021 /Nebridi Aróztegui

Les colles castelleres de la nostra ciutat es moren per tornar a plaça per Festa Major aquest cap de setmana, la primera sense restriccions després de la pandèmia. L’any passat, tant Minyons com Castellers van fer l’exhibició sense públic al Raval de Montserrat, enlairant uns quants pilars. Enguany, ambdues colles ja tenen ganes de tornar a dibuixar els seus castells sobre el cel i omplir les places com en les edicions prepandèmia.

Dissabte tindran la vigília a les 21 hores a la Plaça Vella, on assajaran pel gran dia: diumenge a les 12.30 hores al Raval de Montserrat. Els nervis i la il·lusió es palpen, sobretot en els castellers i minyons que s’han unit fa poc a la colla, i, per tant, gaudiran per primer cop la Festa Major castellera des de dins.

Minyons
“Sempre em deien: “Fes-te Minyona!”. Fins que un dia ho vaig fer”, explica l’Ana Reyes, que es va apuntar al febrer a Minyons perquè la seva parella hi formava part. “Estic nerviosa perquè estem preparant el 3 de 9 amb folre. És molt més emocionant quan ho vius des de dins, sents que formes part d’un tot”, afegeix l’Ana. La Mireia Mateu, per part seva, fins als 18 anys no havia vist cap castell ni tenia intenció d’apuntar-se a cap colla. Va ser arribar a la universitat i veure un assaig de Ganàpies, la colla de la Universitat Autònoma, per decidir apuntar-se a Minyons. “Vull que arribi ja el dia de plaça per viure’l tots junts”, expressa.

Ana Reyes, 25 anys

Mireia Mateu, 20 anys

Castellers
“Tinc moltes ganes de viure els castells a plaça”, comenta la Noelia Clemente, egarenca de 38 anys que es va apuntar a castells després d’un desamor, quan una amiga li va entregar la camisa just acabar l’assaig de prova. “Em van enganyar, però va ser una enganyifa xula”, afegeix la Noelia. En Pau Santos, de 19 anys, ha guanyat interès en la Festa Major des que està apuntat a Castellers: “Em sento orgullós de la meva ciutat i sé que farem una gran exhibició”, destaca.

Noelia Clemente

Pau Santos

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top