Publicitat
Gent de Terrassa

“A la muntanya aprens valors com la companyonia o la solidaritat”

Publicitat

Francesc Suárez, excursionista i divulgador històric

Amb 5 anys va arribar a Terrassa, procedent d’Almeria, i “als 15 o 16 anys”, va descobrir la muntanya. “Primer de forma autodidàctica, amb uns amics de l’institut i, posteriorment, les meves inquietuds em van portar al Centre Excursionista” de la ciutat. A aquesta entitat, hi va estar durant vint-i-dos anys. “Em va permetre gent i conèixer més en profunditat el què era la muntanya, i Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac”, explica, i afegeix que “a partir d’aquí veus que hi ha un món amb possibilitats infinites”.

Allà va organitzar fins a 450 activitats oficials, va formar part de diverses juntes i, va enfocar les seves activitats cap a la muntanya i la natura. L’any 2006, amb un grup amics, van constituir els Amics del Camí de Sant Jaume, del qual va ser president durant cinc anys. I encara hi continua vinculat, ara com a vicepresident. “La veritat és que t’ho passes molt bé i dona moltes satisfaccions”, compartir aquesta afició amb molta gent.

Diu que a la Mola ha pujat “centenars de negades, com tot excursionista que es preï” i considera aquest indret és “la nostra escola de muntanya”. Té molt clar que “a la muntanya, vas adquirint molts valors, com la companyonia o compartir. A altres activitats esportives tot va en funció del resultat i d’això se’n diu competir”.

L’any 1991 va ser un dels que van crear el Col·lectiu d’Usuaris de la Bici Sense Presses. “Que, de mica en mica, hi hagi més gent en bicicleta és molt important, però encara queda molta feina”, diu.

Publicitat
To Top