Publicitat
Gent de Terrassa

Els desajustos en els cicles formatius

Si ara un jove vol treballar amb robots, el camí més directe i efectiu és cursar un cicle formatiu de robòtica. En poc temps, estarà aportant els seus coneixements en una empresa amb un salari elevat. I és que l’FP ha deixat de ser l’ànec lleig de l’educació. Durant molt de temps, ha estat l’opció menystinguda, però en l’actualitat mostra un futur ple d’oportunitats.
En una ciutat industrial com Terrassa, hi ha centres públics i privats on es poden cursar aquests estudis. Cal, doncs, prestigiar l’FP perquè beneficiarà tant els joves que es formaran en professions de futur com les empreses que trobaran talent qualificat. Les organitzacions empresarials han defensat aferrissadament en els últims anys aquesta formació.

El problema apareix quan hi ha més de 500 alumnes que no poden cursar els Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) que han triat com a primera opció perquè no hi ha places a centres de Terrassa. Quina opció tenen? Esperar alguna baixa d’última hora al setembre o canviar la seva opció. Precisament, si s’ha de prestigiar l’FP, cal ser coherent: s’ha de revisar i actualitzar l’oferta a la demanda i evitar aquests desajustos.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top