Publicitat
Gent de Terrassa

“La manca d’informació ens fa pensar que alguna cosa s’amaga”

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

ana martínez de l’ Associació Nens Desapareguts de la Riuada

És una de les persones que van crear una associació per tractar sobre els nens desapareguts a les riuades de 1962. “Alguna cosa no es va fer bé llavors”, explica. Els seus pares van perdre dos fills en aquella riuada, però només van trobar-ne un. “Els nens que van sobreviure, potser van anar a parar a algun centre d’acollida i no es va fer la conciliació familiar”.

Ho explica perquè ha investigat molt i considera que “alguna cosa no quadrava, ja que hi havia famílies reclamant a nens desapareguts i altres demanant d’adoptar”. Afegeix que “hi havia una oferta i una demanda, però no trobem la connexió”. No hi ha llistat de nens desapareguts, diu, i sospita que “la manca d’informació ens fa pensar que alguna cosa s’amaga”.

Assenyala que “hem trobat molts indicis, però cap prova” i que “no s’ha explicat ben bé com va passar tot”. Lamenta que “les persones van passar a segon pla” i “és un tema de ciutat que va marcar la vida de moltes persones i una assignatura pendent de l’Ajuntament i s’ha de valorar”.

Van entrar a formar part, també, de la Comissió de les Rieres i apunta que allà ha conegut molta gent que l’han ajudat. També està vinculada al Grup de Dones d’Egara i sobre les entitats, afirma que “quina sort tenen les administracions de tenir aquesta gent que tira la ciutat endavant”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top