Publicitat
Gent de Terrassa

“La docència és molt creativa i és com sortir a l’escenari cada dia”

/ ALBERTO TALLÓN
Publicitat

maria teresa vert, soprano i docent al conservatori

Es va llicenciar en Filologia Catalana. A l’Escola Montcau La Mola va tenir un professor de Literatura Catalana que “ens va fer llegir de manera motivadora” i això, sumat a què li agradava molt llegir i escriure, la va fer decidir.

També va fer estudis superiors de Cant i va marxar a Àustria, sense saber ni una paraula d’alemany. Allà en va aprendre, es va seguir formant musicalment, i també va fer òpera. “Tenen una manera de viure molt endreçada i hi tornaria a viure”, diu.

“Es veu que, de sempre, quan era petita, ja m’agradava cantar”. I amb cinc anys la van apuntar a una coral, tot i que en principi, tocava la flauta travessera. Una influència per decantar-se pel cant va ser el fet de conèixer a la soprano Montserrat Figueras i al músic Jordi Savall. “Va ser molt impressionant i em va impactar, i segur que em va fer decidir”. La seva estada a Viena, on l’òpera té “una importància molt cabdal”, també va poder influir.

Dona classes al Conservatori i també n’ha donat de llengües. La docència l’atrau molt i assegura que “és molt creativa i és com sortir a l’escenari cada dia”. Es considera una persona amb empenta i afirma que “sempre que em fa il·lusió una cosa, miro de fer-la i així han sorgit moltes iniciatives”. Considera que, amb el talent, no sempre n’hi ha prou.

En el seu temps lliure es pot dedicar a diverses coses, com cuinar, cosir o cuidar “l’hort i les plantes”. Però també li agrada molt anar a caminar i “fer travesses i fins i tot cims”

Publicitat
To Top