Publicitat
Gent de Terrassa

“Amb el teatre infantil agafes una soltesa i unes taules brutals”

Publicitat

Alba Valldaura, actriu

Això del teatre ho portava de sempre i, de petita “estava obsessionada amb tot el tema teatral i de creativitat” i, a més, a casa seva “ho van incentivar bastant”, i anava a una escola que també apostava per manifestacions artístiques. Va llicenciar-se en art dramàtic i, després, s’ha format en altres disciplines relacionades.

Ha fet molt teatre infantil. Va començar amb la companyia Pentina el gat, fent xanques i animació” i assegura que “amb el teatre infantil agafes una soltesa i unes taules brutals”. També ha fet teatre pel carrer i fa tallers per les escoles. “Combinar ser actriu amb l’ensenyament, m’agrada molt”, manifesta.

Publicitat

Fa uns anys, amb altra gent, funda L’Embarral, una productora artística. “Si no t’ajuntes amb gent del sector, estàs molt sol a l’hora de fer segons què i d’aquesta manera, tot encaixa”. Allà, el seu paper és el d’actriu i creadora i fer els tallers. Acaben d’iniciar, al Coro Vell, “una escoleta” de teatre.

Un dels seus millors èxits és una obra pròpia, “Iaia, memòria històrica”, basada en la seva àvia.”Va ser un ‘boom’ i a l’inici feia ‘bolos’ cada mes”. També participa a Mos Maiorum, un col·lectiu teatral que tracta “temes socials i polítics”. El cinema “és una espina” clavada, tot i que “jo vaig tirar cap al teatre” mentre altres ho van fer cap a les càmeres.

Publicitat
To Top