Publicitat
Gent de Terrassa

“He fusionat els meus dos mons i m’agrada dibuixar el menjar”

/ Alberto Tallón

Victòria Gudiol, il·lustradora i pastissera

“És una passió i, de petita, ja m’agradava molt la cuina i, sobretot, la pastisseria”, explica. No pot concretar el motiu, però el cas és que s’hi va dedicar molts anys. El negoci familiar és una galeria d’art, però no li van posar cap entrebanc perquè es formés en aquest sector. Va treballar per pastissers molt reconegut fins que es va posar pel seu compte, a Sentmenat, però la mort del seu pare la va fer tornar a casa per treballar a l’empresa.

Amb la crisi, van haver de reinventar-se i, a la galeria, van incorporar unes classes de pintura, en les que va participar. “Sempre havia fet torn, escultura i hi ha relació entre la pastisseria i l’art, perquè també és creativa i vols atraure amb les formes i la vista”. Diu que, “sense saber-ho, vaig començar a fusionar els meus dos mons i m’agradava dibuixar el menjar”. I va pensar a fer un llibre amb les receptes de pastisseria, adornades amb les seves il·lustracions.

Creu que hi ha receptes que s’estan perdent de la pastisseria tradicional i ho ha reflectit en el seu primer llibre, titulat “Pastisseria tradicional per fer a casa”. Considera que “a Catalunya, la qualitat de la pastisseria és molt alta, perquè tenim molta influència de la francesa”, que és la més reconeguda. Admet que la pastisseria és un món “molt bonic”, però “vas a contracorrent de tothom i treballes quan la gent fa festa”.

Ens els seus moments lliures, afirma, li agrada “la muntanya i la natura”. Però també és molt aficionada a passar temps amb el seu marit Ramon i amb una gossa que es diu Pipa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top