Publicitat
Gent de Terrassa

“L’ortopèdia és un pedaç, però et soluciona moltes coses”

Jordi Rendé, ortopedista
/ Nebridi Aróztegui

Jordi Rendé, ortopedista

Primer va iniciar els estudis de Medicina, però, després, va decidir deixar-ho perquè “no volia fer cirurgia i el MIR el veia complicat i, com que no tenia clara l’especialitat, vaig marxar un estiu a Bolonya”, a un hospital d’ortopèdia i traumatologia, que va ser un referent a la Segona Guerra Mundial.

Va pensar en altres estudis, com fisioteràpia o INEF, però li va agradar el tema de l’ortopèdia perquè “hi havia una part de disseny, una empresarial, una d’anatomia i una d’humanística i soc bastant mogut i m’agrada l’activitat i no em volia dedicar només a una cosa”.

“Ortopèdia és una diplomatura que s’imparteix a Farmàcia”, explica, i els seus centres ortopèdics no són convencionals i no són una botiga només, sinó que són “tècnics i es fan coses a mida”.

Recorda que el món de l’ortopèdia té una antiguitat remarcable i “ve del gremi dels sabaters, que eren els que ho feien” i afegeix que “és un sector que ha estat molt estancat i molt immobilitzat i amb l’aparició de silicones, ha fet una evolució bestial”.
Els nous materials i les noves tècniques de disseny l’han modernitzat i “ha fet un salt qualitatiu, perquè abans era plàstic, pell, ferro i cordons i no sortíem d’aquí”. “L’ortopèdia és un pedaç, no t’arregla, però et soluciona moltes coses”, assenyala.

Els esports ocupen una bona part de les seves aficions. Li agrada la bicicleta, les maratons i també fer travessies nadant a mar obert. També, entre les seves preferències, hi ha la gastronomia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top