Publicitat
Gent de Terrassa

“El pessebre, a part de ser una tradició, és un art”

Antoni Sazatornil “Saza” decorador, pintor i escultor

Admet que sempre ha estat “un aventurer” i es considera una persona “inquieta”, i la seva vida, atapeïda d’experiències i vivències de tota mena, ho corrobora. Es va formar com a decorador. Va començar com a ebenista “amb un dels millors de Terrassa, el Jaume Marbà”. Va estar set anys a París, pintant i fent de decorador, però, posteriorment, també ha estat a altres llocs com Moscú, Rio de Janeiro, Sao Paulo o Puebla, fent tasques de decoració.

Durant molt de temps, es va encarregar de decorar moltes cases i botigues de tot arreu. “Sempre he treballat moltes hores i, per això, vaig arribar a un nivell de decoració que considero bo”.
Quan va tornar, va reprendre la seva afició pels pessebres, afició que ja tenia de petit i li venia de família. De fet, és Mestre Artesà Pessebrista. “El pessebre, a part de ser una tradició, és un art, i és com fer una escultura”.

Ja pintava i dibuixava d’ençà que tenia 9 anys i té molt clar que “l’art era una cosa que ja la portava a dins”. El seu estil, diu, era el realisme, si bé, amb els anys, ha abraçat l’estil “abstracte cubista”.

Ha treballat d’altres coses, com de transportista, i comenta que ha fet moltes coses i “realment, a casa només anava a sopar”. No para de crear i continua pintant. “Vaig néixer amb el sentit artístic, però jo soc un bohemi seriós”, apunta.

Publicitat
To Top