Publicitat
Gent de Terrassa

“El pessebre, a part de ser una tradició, és un art”

Antoni Sazatornil “Saza” decorador, pintor i escultor

Admet que sempre ha estat “un aventurer” i es considera una persona “inquieta”, i la seva vida, atapeïda d’experiències i vivències de tota mena, ho corrobora. Es va formar com a decorador. Va començar com a ebenista “amb un dels millors de Terrassa, el Jaume Marbà”. Va estar set anys a París, pintant i fent de decorador, però, posteriorment, també ha estat a altres llocs com Moscú, Rio de Janeiro, Sao Paulo o Puebla, fent tasques de decoració.

Durant molt de temps, es va encarregar de decorar moltes cases i botigues de tot arreu. “Sempre he treballat moltes hores i, per això, vaig arribar a un nivell de decoració que considero bo”.
Quan va tornar, va reprendre la seva afició pels pessebres, afició que ja tenia de petit i li venia de família. De fet, és Mestre Artesà Pessebrista. “El pessebre, a part de ser una tradició, és un art, i és com fer una escultura”.

Ja pintava i dibuixava d’ençà que tenia 9 anys i té molt clar que “l’art era una cosa que ja la portava a dins”. El seu estil, diu, era el realisme, si bé, amb els anys, ha abraçat l’estil “abstracte cubista”.

Ha treballat d’altres coses, com de transportista, i comenta que ha fet moltes coses i “realment, a casa només anava a sopar”. No para de crear i continua pintant. “Vaig néixer amb el sentit artístic, però jo soc un bohemi seriós”, apunta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top