Publicitat
Gent de Terrassa

“A Terrassa, moltes vegades, fem coses per dos i així es perd força”

Jaume Sabaté, ex president de Castellers i activista cultural

Es va iniciar en el món de l’esplai, el que abans en deien “Aspirantat d’Acció Catòlica”. El van apuntar els seus pares i va trobar molt “interessant” aquesta part de “fer activitats socials amb altra gent i de descobriment de la natura amb les excursions”. Quan va tornar de la “mili” es va integrar a l’esplai de Can Palet, fent diverses funcions.

Llavors, els grups de cultura popular anaven recuperant terreny, després dels anys grisos de la dictadura. “Vaig ser dels primers a estar en els Minyons”, recorda. Amb aquesta colla va estar fins que hi va haver l’escissió que va donar pas a la creació dels Castellers, i va ser el seu president de des de l’any 1993 fins a 2000. “Una entitat com aquesta ha de tenir una certa visió d’empresa, però és més important la part social i aquesta és la que m’agrada i que tothom pugui sumar”, afirma. Va fer el canvi “per proximitat i per la visió que jo tenia llavors dels castells, més idíl·lica, i Minyons eren més progressistes i més d’arriscar” i apunta que “en els castells i en tot, per l’experiència que tinc de tots aquests anys, és que si unim esforços som més forts i a Terrassa moltes vegades fem coses per dos i si les forces es reparteixen, es perd força”.

Va ser molt participatiu en l’organització de celebracions com la Festa Major o el Carnestoltes quan es van poder recuperar.

Entre les activitats que prefereix estan “caminar i, per descomptat, la cultura popular”. “Soc de Sant Pere i participo en les activitats del meu barri, sempre estic obert i ajudo el que puc”, diu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top