Publicitat
Gent de Terrassa

“Els vegans no volem imposar, no som radicals i no som gent rara”

Juanjo León, xef i president de l’Associació Vegana de Catalunya

Ha estat sempre vinculat al món de l’hostaleria i, de més jove, treballava en locals de nit. Fins que va decidir fer un canvi radical a la seva vida i va deixar de menjar qualsevol classe d’animal i ara és vegà. La cuina li agradava de tota la vida i, tot i que ha fet algun curs, es considera un cuiner “autodidacte”.

Va treballar durant uns anys a “La Capella”, a Sabadell, però ara s’encarrega d’assessorar restaurants vegans que comencen. “Van ser onze anys allà, i havia tocat sostre” i havia de rebutjar ofertes per fer coses com a agent lliure.

El primer confinament per la Covid li va suposar “fer un examen interior” perquè la seva vida es basava “només amb la feina” i va proposar-se fer un canvi. “O el feia llavors, o no el faria mai més”, apunta. La cuina “és la seva passió”, afirma, i segueix en aquest sector, “però des d’un altre punt de vista, assessorant, ajudant i fent la transició al veganisme”.

És el president de l’Associació Catalana. “Tot va començar perquè volia fer el primer festival vegà aquí a Terrassa, juntament amb la meva sòcia, l’Anna”, subratlla.

L’objectiu, manifesta, “és “veganitzar” el món, però amb paciència i molt afecte” i afegeix que “els vegans no volem imposar, no som radicals i no som gent rara”. Reconeix que “és un canvi molt difícil, així i tot, la gent, cada vegada, és més conscient” de tot plegat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top