Publicitat
Gent de Terrassa

“El gran repte dels arxius actuals és la selecció i no equivocar-te”

Montse Català, responsable del departament de documentació i arxiu de Televisió de Catalunya

Li agradava molt llegir i, quan va haver de triar carrera, va pensar a treballar a una biblioteca, però després, quan va fer pràctiques en una, va veure que no era així. “Llavors, ja vaig fer assignatures de documentació, i em va agradar”, explica. Quan va acabar la carrera, una companya la va avisar que a TV3 buscaven documentalistes i es va presentar a les proves.

Va quedar segona i, tres mesos després, ja va entrar, l’any 1986. També va fer de professora de Documentació a Periodisme. “M’agradava fer classes i més a universitaris. Si hi ha bon “feeling”, aprens més tu que ells”.

“Aprens molt perquè prepares les classes i perquè et fan preguntes que no t’has qüestionat”, diu. A TV3 va començar en una època en la qual “es descrivia tot, perquè les bases de dades eren referencials”. Els primers dies, admet, “pensava que allò era un rotllo” i ara tot està molt més informatitzat. “Les tècniques permeten que tinguis més informació” i fer millor les recerques, afirma.

Ara és la responsable del departament. “Tot ha canviat molt i hem incorporat molts serveis que abans no fèiem”. Comenta que TV3 “en quaranta anys, ha patit un salt tecnològic espectacular”. i afegeix que el gran repte dels arxius actuals, amb tota la informació que apareix, “és la selecció i no equivocar-te”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top