Publicitat
Opinió

La xacra social de la violència

A Terrassa, des de gener fins al darrer mes d’octubre, un total de 327 dones han presentat denúncies per violència de gènere davant de la Policia Municipal i dels Mossos d’Esquadra. És una dada que ens ha de fer reflexionar, que ens ha de fer veure que en ple segle XXI lamentablement encara hi ha moltes dones que pateixen violència per part dels seus marits, dels seus companys, pares o germans. La societat patriarcal encara és molt present als nostres barris i tots podem conèixer algú que està passant per una situació tan cruel i complicada com és la violència masclista.

En totes les seves formes, tan física com psicològica, la violència és una xacra social que cal eradicar. Com a col·lectiu, ens hem d’implicar en aquesta lluita i això només passa per la denúncia, per fer visible un problema que moltes vegades queda amagat a dins de les llars, en la intimitat de la víctima i l’agressor.

Sortosament, cada vegada són més les dones que fan el pas de denunciar que estan patint una situació de maltractament. No obstant això, els estudis també ens alerten que cada vegada es donen casos de violència masclista en parelles o individus més joves. Per això és importantíssim fer una bona feina de prevenció i d’informació a les escoles i instituts de la nostra ciutat. Treballar la igualtat a les aules ha de ser una assignatura obligatòria. La societat té molt camí per recórrer en aquest àmbit, tots i totes hauríem de tenir els ulls ben oberts davant de qualsevol indici de violència. Però sense cap dubte les institucions també tenen un paper clau en la lluita contra la vi-olència masclista. Des de fa molts anys, entitats, associacions i partits reclamem al govern que s’entengui la violència de gènere com un problema comú i, en aquest sentit, demanen que se signi un pacte d’Estat que permeti acabar d’una vegada per totes amb les diverses formes de violència que afecten les dones del nostre país, de la nostra ciutat.

L’autora és secretària d’Igualtat del PSC de Terrassa

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top