Publicitat
Opinió

Adéu al pàrquing del portal de Sant Roc

El pàrquing del portal de Sant Roc està des d’aquest matí tancat al públic. L’aparcament subterrani més antic de la ciutat baixa la barrera definitivament, tres anys abans que finalitzés la concessió que tenia l’empresa arrendatària. És el punt i seguit a la decisió presa al mes de desembre d’evitar el trànsit rodat pel portal de Sant Roc. Un informe tècnic alertava sobre els dèficits en matèria de seguretat d’aquest equipament antic i que no s’ajustava als paràmetres actuals. Aquesta decisió provocarà una cascada d’importants canvis viaris. Es preveu una gran transformació, no se sap massa bé si de forma voluntària.

La situació que s’està vivint en aquest espai del centre de la ciutat està envoltada d’una nebulosa com a mínim estranya. Ha estat acompanyada de la mateixa foscor que desprèn el propi pàrquing. La decisió de prohibir el pas de vehicles va resultar inesperada i es va prendre amb una insospitada celeritat. El que havia de convertir-se en un tall per uns dies, posteriorment va adquirir caràcter definitiu, tampoc se sap massa bé per què -ningú ha fet públic el famós informe tècnic. Ara, d’improvís, i gràcies a un cartell penjat en el pàrquing, s’anunciava el tancament definitiu de l’aparcament poques hores abans que sigui del tot impossible el seu accés. A més, en paral·lel, es posaven en marxa unes primeres mesures per afavorir la mobilitat sense cap mena d’avís previ, com el doble sentit del carrer del Doctor Cabanes.

Tots els canvis, especialment d’hàbits, presenten dificultats. És cert que, a excepció dels usuaris del pàrquing, que el portal de Sant Roc sigui exclusivament per als vianants no suposa cap novetat, ja que el trànsit està tallat des de desembre. D’aquesta manera, ara cal veure com s’apliquen aquestes modificacions que a més arriben en el mes de menor moviment de l’any. És un primer pas en una veritable transformació que s’està dissenyant per al Centre. Cal estar preparats davant les importants novetats que es plantejaran al setembre. S’aveïnen canvis de primer ordre que a més s’estan accelerant pels greus problemes de contaminació existents de l’àrea de l’Àmbit-40. Tot ajuda per a aquesta empenta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top